Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός να καταλογίσει τις πολιτικές ευθύνες
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια
  • Στις περιοχές που πλημμύρισαν βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στις περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, που επλήγησαν από την ισχυρή νεροποντή, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο νομός Εύβοιας πρέπει να κηρυχθεί αμέσως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως πληγείσα από θεομηνία περιοχή. Η καταστροφή που προκλήθηκε στο νομό Εύβοιας δε δικαιολογείται, παρά τη σφοδρή νεροποντή. Δεν είναι μοιραίο να χάνονται ζωές, να πλημμυρίζουν σπίτια, να αχρηστεύονται δρόμοι και γέφυρες, να εγκλωβίζονται και να κινδυνεύουν λαϊκές οικογένειες.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν διαχρονικά εγκληματικές ευθύνες για πλήθος πυρκαγιών που εξαφάνισαν ολόκληρα δάση, καθώς και για την έλλειψη των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών αντιπλημμυρικών έργων μετά και τις φετινές πυρκαγιές, αλλά και τις πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων. Εχουν μεγάλες ευθύνες για το άθλιο οδικό δίκτυο και το κλείσιμο των ρεμάτων. Ευθύνες έχουν και οι δήμαρχοι και νομάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αδιαφορούν για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, αλλά δεν αδιαφορούν για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτές τις ευθύνες πρέπει να καταλογίσει αποφασιστικά ο λαός και με την ψήφο του στις εκλογές, στις 4 Οκτώβρη. Το ΚΚΕ έχει αναδείξει επανειλημμένα αυτά τα προβλήματα. Εχει απαιτήσει τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και θα επιμείνει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, διεκδικώντας έργα που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το δρόμο ανάπτυξης και την αντιλαϊκή πολιτική που ικανοποιεί τις ανάγκες του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ