Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

Με την κεντρική πολιτική ομιλία από το Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», με τη συμμετοχή πολύ κόσμου. Το Σάββατο, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

«Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αντέχει στο χρόνο και συνεχίζει την ανοδική του πορεία γιατί είναι φτιαγμένο από τα ίδια υλικά που είναι φτιαγμένο το Κόμμα μας και η ΚΝΕ: τη συλλογικότητα, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια, την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια ακόμη ζωντανή και χειροπιαστή απόδειξη της ηθικής και πολιτικής υπεροχής του Κόμματός μας. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το ΚΚΕ στηρίζεται μόνο στους ανθρώπους του μόχθου, στους δεσμούς του με την εργατική τάξη και το λαό, ότι δεν είχε ούτε έχει ανάγκη τις συναλλαγές με τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί η πολιτική του πρόταση και δράση κινείται στην αντίπερα όχθη». Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιος βουλευτής, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε.

Ο Γ. Γκιόκας, κάλεσε τους νέους να δουν τις εκλογές σα μία καλή ευκαιρία για να μπουν στον αγώνα. Πιο θαρραλέα να περάσουν στην αντεπίθεση. Να δώσουν χτύπημα στο δικομματισμό.

Σ' αυτή τη συστράτευση δήλωσαν «παρών» και καλλιτέχνες όπως η Τάνια Τσανακλίδου που κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και «μαύρισμα» των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Στο καλλιτεχνικό μέρος επίσης, παρουσιάστηκε αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με τη συμμετοχή της Ανθής Τατσιούλη και του Δημήτρη Νικολούδη, ενώ τιμήθηκε για την προσφορά της η Μαρία Δημητριάδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Στη μνήμη της, ήταν αφιερωμένη και η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τα Υπόγεια Ρεύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ