Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Μόνη διέξοδος η πάλη για ριζικές αλλαγές

Προκήρυξη της Οργάνωσης προς τους πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές

Να παλέψουν για να συγκροτηθεί ένας αγωνιστικός διακριτός πόλος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που θα πάρει θέση στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, καλεί τους φοιτητές η ΚΝΕ
Να παλέψουν για να συγκροτηθεί ένας αγωνιστικός διακριτός πόλος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που θα πάρει θέση στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, καλεί τους φοιτητές η ΚΝΕ
«Ελα να παλέψουμε μαζί. Για να μην περάσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα. Στην πάλη για το πανεπιστήμιο και τις σπουδές που έχει ανάγκη ο λαός». Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται με προκήρυξή της στους πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές, αναδεικνύοντας τη μόνη διέξοδο απέναντι στα εμπόδια που ορθώνονται: Πάλη για ριζικές αλλαγές.

«Σήμερα, πολύ περισσότερο σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και το κεφάλαιο θέλουν τις συνέπειές της να τις πληρώσει η εργατική λαϊκή οικογένεια. Οι εκλογές στις 4 Οκτώβρη γίνονται γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, για να μπορέσει η κυβέρνηση που θα προκύψει, είτε είναι ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, είτε προϊόν συνεργασίας κομμάτων, να πάρει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Σ' αυτό το θέμα δε χωρά καμιά αυταπάτη», ξεκαθαρίζει η προκήρυξη προς τους πρωτοετείς, δίνοντάς τους μια γεύση απ' όσα τους περιμένουν, όπως το τεράστιο κόστος της φοίτησης, οι αντιεπιστημονικές θεωρίες που διδάσκονται στα αμφιθέατρα, η προπαγάνδιση του αντικομμουνισμού μέσω συγγραμμάτων κ.ά.

«Στην εκλογική αναμέτρηση που έρχεται τιμώρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι ίδιοι. Δυνάμωσε το κόμμα που στέκεται σταθερά και αταλάντευτα απέναντι σ' αυτή την πολιτική, ψήφισε ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που το σύστημα δεν μπορεί να βάλει στο χέρι. Μην παρασυρθείς από την κινδυνολογία των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - κεφαλαίου περί ακυβερνησίας. Σημασία σήμερα έχει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να είναι όσο πιο χαμηλά γίνεται με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ. Αποδείχτηκε ότι η αποχή δεν είναι λύση. Μετά τις ευρωεκλογές οξύνθηκε η αντιλαϊκή επίθεση», υπογραμμίζει η ΚΝΕ.

Σχετικά με τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα, τονίζει τις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι δυνάμεις των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, αλλά και των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ. «Γενιές και γενιές φοιτητών και σπουδαστών έχουν περάσει και η κατάσταση δεν αλλάζει. Εσύ που μπαίνεις τώρα στη σχολή μη συμβιβαστείς μ' αυτή την κατάσταση. Ελα με τους κομμουνιστές και κάνε υπόθεσή σου την ανασύνταξη του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος! Ενίσχυσε τις επιτροπές αγώνα στο έτος σου από την πρώτη μέρα των μαθημάτων. Τώρα είναι ανάγκη να ορθωθεί ένα ισχυρό κίνημα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, να συγκροτηθεί αγωνιστικός διακριτός πόλος σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, που θα πάρει θέση στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, στο πλευρό του ΠΑΜΕ. Που θα παλεύει μαζί με την εργατική τάξη και όλο το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ».

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους πρωτοετείς στην πάλη για να μην περάσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα, για το πανεπιστήμιο και τις σπουδές που έχει ανάγκη ο λαός, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, όπου αυτό που παράγεται θα το καρπώνεται η συντριπτική πλειοψηφία και όχι μια χούφτα πλουτοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ