Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΒΓΑ
Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας και να μη γίνει καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις απαιτούν οι ταξικές δυνάμεις

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χτες στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ στην Ιερά Οδό, με αποτέλεσμα την καταστροφή των αποθηκών και ενός μικρού μέρους της παραγωγής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 06.45 το πρωί. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, οφείλεται σε βραχυκύκλωμα κοντά στο χώρο του χημείου και λόγω της επαφής με εύφλεκτα υλικά εξαπλώθηκε μέσω της ταινίας παραγωγής στο υπόλοιπο κτίριο, όπου βρίσκονται οι αποθήκες και οι πρώτες ύλες. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά ένας εργαζόμενος. Την ώρα εκείνη στο εργοστάσιο βρίσκονταν - ευτυχώς - ελάχιστα άτομα και δεν είχε πιάσει δουλειά ακόμα η βάρδια. Δεν υπήρξαν θύματα από καθαρή τύχη, αφού οι 150 εργάτες της πρωινής βάρδιας πιάνουν δουλειά στις 7 το πρωί.

Ωστόσο, εργάτες της ΕΒΓΑ μίλησαν στον «Ρ» για απαξίωση του εξοπλισμού, καταγγέλλοντας ότι ενώ παλιότερα γινόταν προληπτική συντήρηση των μηχανημάτων, τώρα πια αυτό έχει εγκαταλειφθεί και μόνο αν χαλάσει κάποιο εξάρτημα γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές. Επιπλέον, όμως, σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν και για το σύστημα πυρασφάλειας, αφού η φωτιά, μέσα σε λίγα λεπτά εξαπλώθηκε στο σύνολο, σχεδόν, του εργοστασίου.

Από την πρώτη στιγμή, στο χώρο του εργοστασίου βρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Σε δήλωσή του ο Κώστας Λιαπάτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας του κλάδου, τόνισε: «Αυτό που εμείς θα ζητήσουμε το επόμενο διάστημα είναι να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας και να μην υπάρξουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο όνομα αυτής της καταστροφής».

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 6 μ.μ. ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ