Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

Το πιο μαζικό από τα Φεστιβάλ που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η ΚΝΕ στην Καλαμάτα, ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στην πόλη, με τη συμμετοχή πλήθους νέων ανθρώπων που κατέκλυσαν το χώρο στο Πάρκο του Λιμενικού. Το Σάββατο μίλησε ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κόκκινη πολιτεία που στήθηκε με πολύ μεράκι από τους νέους κομμουνιστές στην περιοχή, απέσπασε τα θετικά σχόλια όσων παραβρέθηκαν και πολύ περισσότερο το πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, συγκίνησε αλλά και ξεσήκωσε τους συμμετέχοντες.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο από τον Κώστα Καζάκο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ. Ο ηθοποιός ζωντάνεψε με τη φωνή του αποσπάσματα από κορυφαία ποιήματα του μεγάλου ποιητή, που πραγματικά συγκίνησαν το ακροατήριο. Στο αφιέρωμα ακούστηκαν και μελοποιημένα ποιήματα από την ορχήστρα του Τάκη Σταθέα που τραγουδήθηκαν με θέρμη και από το κοινό. Οι συναυλίες που ακολούθησαν από τον Χρήστο Θηβαίο και τον Αγάθωνα αλλά και το αφιέρωμα στο εργατικό αγγλικό και αμερικάνικο τραγούδι από τους «ΗΕΧ», καθώς και το λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με τους Παναγιώτη Καντζιλιέρη, Σωτήρη Πιθέα, Δημήτρη Καντζιλιέρη και Πέπη Κοκορόγιαννη, ξεσήκωσαν το πλήθος που τραγούδησε και χόρεψε στους ρυθμούς των καλλιτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ