Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Αιματηρή επιδρομή ξένων κομάντος

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Επιδρομή στη νοτιοδυτική σομαλική επαρχιακή πόλη Μπάραουε εξαπέλυσαν χτες δύο ξένα στρατιωτικά ελικόπτερα, στα οποία επέβαιναν λευκοί κομάντος, που σύμφωνα με Σομαλούς αυτόπτες μάρτυρες, έφεραν στους ώμους τα διακριτικά της γαλλικής σημαίας.

Οι κομάντος, επιβαίνοντας σε δύο ελικόπτερα, πυροβόλησαν κατά ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον τέσσερις - κατά τα φαινόμενα - ισλαμιστές αγνώστων λοιπών στοιχείων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι κομάντος σκότωσαν τουλάχιστον δύο (άλλες μαρτυρίες αναφέρουν τέσσερα) άτομα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι δράστες, που κατέβηκαν τελικά επί του σομαλικού εδάφους, πήραν τα πτώματα (άγνωστο γιατί...) ή και απήγαγαν άγνωστο αριθμό ατόμων.

Το γαλλικό υπουργείο Αμυνας έσπευσε να διαψεύσει πως οι κομάντος ήταν Γάλλοι ανακοινώνοντας πως η Γαλλία δεν έχει δυνάμεις στην περιοχή. Ωστόσο, η Γαλλία έχει κάποιες δυνάμεις στο γειτονικό Τζιμπουτί και δη στην αμερικανική στρατιωτική βάση του πρώην στρατοπέδου Λεμονιέ, όπου Γάλλοι (και Αμερικανοί) πράκτορες και στρατιωτικοί εκπαιδεύουν σομαλικές κυβερνητικές δυνάμεις έναντι των ντόπιων και ξένων ισλαμιστών που δρουν στη Σομαλία.

Πριν μήνες, η Γαλλία πραγματοποίησε επιδρομή κομάντος στα σομαλικά εγχώρια ύδατα, στον Κόλπο του Αντεν, για να απελευθερώσει Γάλλους υπηκόους που ήταν όμηροι στα χέρια Σομαλών πειρατών. Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν επέμβει απροκάλυπτα δύο φορές στην περιοχή: μία το 1993 με τις ευλογίες του ΟΗΕ και μία στο τέλος του 2007 με την πραγματοποίηση στρατιωτικής επέμβασης μαζί με την Αιθιοπία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ