Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

ΜΙΡΑΝΣΑΧ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέες αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σημειώθηκαν χτες στο βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι, φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές να χάσουν τη ζωή τους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αμερικανικές επιθέσεις αυξάνονται, όσο ενισχύεται η συνεργασία ΗΠΑ - Πακιστάν με αφορμή την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» και κλιμακώνεται ο διαχεόμενος από το Αφγανιστάν πόλεμος. Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός στρατός έχει εξαπολύσει νέο ανθρωποκυνηγητό στην κοιλάδα Σουάτ, στην αναζήτηση Ταλιμπάν.

Η επικρατούσα κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα να χειροτερεύει όλο και περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα, που ήδη μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανέχεια. Χτεσινά επεισόδια κατά τη διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε κατοίκους του Καράτσι, της οικονομικής πρωτεύουσας του Πακιστάν, είχαν σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 γυναίκες και παιδιά να ποδοπατηθούν μέχρι θανάτου και ακόμα 30 να τραυματιστούν, καθώς προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν δωρεάν αλεύρι.

Στο Αφγανιστάν, τουλάχιστον 50 «αντάρτες των Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε συγκρούσεις στα δυτικά της χώρας, όταν «ισλαμιστές μαχητές» σκότωσαν τρεις Αμερικανούς και επτά Αφγανούς στρατιώτες σε ενέδρα που έστησαν σε φάλαγγα αυτοκινήτων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, στην Μπάλα Μπούλοκ. Οσο για την κατοχική επίθεση στην επαρχία Κουντούζ, σύμφωνα με την «έρευνα» των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, στις 4 Σεπτέμβρη έχασαν τη ζωή τους «30 άμαχοι και 69 Ταλιμπάν»...

Στο μεταξύ αναβλήθηκε η ανακοίνωση του αποτελέσματος των «εκλογών στα μέσα του Αυγούστου» ενώ σύμφωνα με την καταμέτρηση ο νυν δοσίλογος πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι προηγείται με 54,3%. Από την πλευρά της η ΕΕ που συμμετέχει ενεργά στο μακελειό του Αφγανιστάν... ζητά να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η εγκυρότητα του αποτελέσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ