Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιμένει εποικιστικά ο Νετανιάχου ενόψει Μίτσελ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΚΑΪΡΟ.--

Αποφασισμένος να μην «παγώσει εντελώς» την εποικιστική δραστηριότητα δήλωνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Μουμπάρακ, την Κυριακή, που, όπως φαίνεται, δεν απέφερε καμία πρόοδο. Την ίδια, περίπου δήλωση, υπό την μορφή ότι «παραμένουν οι διαφωνίες μας με τις ΗΠΑ όσον αφορά στους όρους επανέναρξης των ισραηλινο - παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων» επαναλάμβανε, χτες.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου είναι σαφές ότι υποσκάπτουν την, αναμενόμενη για σήμερα, συνάντηση του με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου Ομπάμα στην περιοχή. Ο Τζορτζ Μίτσελ έφτασε στο Ισραήλ το Σάββατο το βράδυ και σήμερα θα συναντηθεί και με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Αμπάς. Η παλαιστινιακή πλευρά επιμένει στο ολικό «πάγωμα» της εποικιστικής δραστηριότητας ως προϋπόθεση για διάλογο, συμπεριλαμβάνοντας στο «πάγωμα» και την Ιερουσαλήμ. Ο Νετανιάχου υπεραμύνθηκε της γνωστής «φυσικής ανάπτυξης» των εποικισμών και απέκλεισε από κάθε συζήτηση το ζήτημα της Ιερουσαλήμ.

Ενα βήμα

Μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Φατάχ» υπό τον Πρόεδρο Αμπάς, εκπρόσωπος της οργάνωσης ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή πρόταση της αιγυπτιακής διαμεσολάβησης για καθυστέρηση μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους της διενέργειας των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να δοθεί χρόνος για να επιτευχθεί πρόοδος στον ενδο-παλαιστινιακό διάλογο με τη «Χαμάς». Οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2010 και η «Χαμάς» είχε ζητήσει την προσωρινή αναβολή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ