Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Πρωτοστατεί στην πάλη ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Στάση εργασίας έκαναν χτες εργάτες που δουλεύουν στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ μέσω εργολάβου και με το κλαδικό τους συνδικάτο διεκδικούν λεφτά που τους χρωστάνε από το 2008

Προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 7 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. και απεργιακή συγκέντρωση έξω από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ πραγματοποίησαν χτες, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), οι 40 εργαζόμενοι που δουλεύουν για τη ΔΕΗ μέσω του εργολάβου «Γ. Αποστολίδη», διεκδικώντας την καταβολή επιδομάτων και αποζημιώσεων άδειας για τα έτη 2008 και 2009.

Απέναντι στην αγωνιστική κινητοποίηση και προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ο εργολάβος απείλησε ότι θα προχωρήσει σε 7 απολύσεις. Οι εργαζόμενοι έδωσαν το δικό τους τελεσίγραφο απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία δηλώνοντας: «'Η όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα».

Με ανακοίνωσή του το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει πως «όσο συνεχίζονται οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης, απελευθέρωσης της ενέργειας και ανταγωνισμού, τα αποτελέσματα θα είναι η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Αυτά συναντάμε στην καθημερινότητά μας στην επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής οι εργολάβοι που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία και σταθμούς του Λεκανοπεδίου, έχουν αποθρασυνθεί. Καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία και στο όνομα των κερδών τους αφήνουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους χωρίς να τους ενδιαφέρει πώς θα ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Αυτό γίνεται σε συνεργασία κυβέρνησης - ΔΕΗ και με την ενεργό συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αλλά και της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)».

Κινητοποιήσεις σε «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» και «Περτσινίδη»

Την οργάνωση της πάλης τους απέναντι στην εργοδοσία που εδώ και τρεις μήνες αρνείται να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα τους, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Με τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μπουν δυναμικά στον αγώνα ώστε να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία να συνεχίσει την αυθαιρεσία της. Καθορίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. προκειμένου να καθοριστούν και οι μορφές του αγώνα που θα ακολουθήσουν.

Την ίδια στιγμή, απλήρωτοι για τρίτο μήνα είναι οι 120 εργαζόμενοι στα βαφεία «Περτσινίδη» στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία είχε επιβάλει 4ήμερη και τριήμερη εργασία, άδειες άνευ αποδοχών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ