Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Επιχείρηση» ανασυγκρότησης

Με εμφανή τα σημάδια της απογοήτευσης, γύρισε η αποστολή του Ολυμπιακού στην Αθήνα. Τόσο οι παίκτες, όσο και το τεχνικό τιμ, δε θέλησαν να κάνουν δηλώσεις για την ήττα στη Λιόν με 1-0, που κόστισε και τον αποκλεισμό του ελληνικού συλλόγου από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, οι απόψεις είναι πολλές. Ο Ζε Ελίας, ο μόνος ποδοσφαιριστής που μίλησε, είπε: «Παίξαμε καλύτερα από τους Γάλλους. Η Λιόν με μια ευκαιρία ουσιαστικά μάς νίκησε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε το πρωτάθλημα και μια καλή πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ». Από την άλλη, στον πειραϊκό σύλλογο, τα παράπονα για τη διαιτησία είναι αρκετά. Ομως, δεν έχουν σκοπό να μείνουν και πολύ στο θέμα του Αυστριακού διαιτητή, καθώς πλησιάζουν τα ντέρμπι τόσο με τον Παναθηναϊκό, αυτή την Κυριακή, όσο και με τον ΠΑΟΚ, ενώ θα πρέπει να συγκεντρωθούν και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ όπου και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Μαντζουράκης, μετά το παιχνίδι είχε δηλώσει: «Μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό που ζητούσαμε. Αν αξιοποιούσαμε τις δύο ευκαιρίες που κάναμε, αν μετρούσε το γκολ, όπως έπρεπε να γίνει, και μας έδινε τα πέναλτι στον Αλβες», ενώ άφησε και σαφή υπονοούμενα για τη διαιτησία: «Η διαιτησία είναι πολύ σκληρή για ένα τέτοιο επίπεδο. Σε ένα τέτοιο επίπεδο που υπάρχουν μεγάλα οικονομικά κεφάλαια και παίζονται πολλά χρήματα. Λάθη από τους διαιτητές γίνονται "χοντρά", αλλά συνολικά εις βάρος μίας ομάδας δε συμβαίνει συχνά. Ηταν μια άσχημη διαιτησία».

Οσον αφορά το μέλλον του Ελληνα τεχνικού στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, είναι εξαιρετικά αβέβαιο. Ο αποκλεισμός της ομάδα του «λιμανιού» από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ένα από τα πολλά... αγκάθια που υπάρχουν στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα θα κριθούν μετά το πέρας των ντέρμπι που θα παίξουν και σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας στην Ελλάδα. Ενα ακόμη θέμα που απασχολεί τους «ερυθρολεύκους», είναι η ενδεχόμενη τιμωρία των ποδοσφαιριστών που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή μετά τη λήξη του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ