Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βολικοί και πρόθυμοι

«Σε λίγα χρόνια θα εισάγουμε μονάχα προϊόντα, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και τομές στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας». Η παραπάνω, σπουδαία, διαπίστωση, ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα και διατυπώθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων. Ηρθε να προστεθεί στην, επίσης σπουδαία, επισήμανση ότι «τα καρτέλ του γάλακτος και του κρέατος και οι εταιρείες τροφίμων παρουσιάζουν σημαντικά κέρδη, προκλητικά για την ελληνική κοινωνία».

Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αντικατέστησε τα περί «ριζοσπαστικής» - ή «ριζικής» όπως εμφανίζεται σε άλλα κείμενα του κόμματός του και δικές του ομιλίες - μεταρρύθμισης της ΚΑΠ, με τις «ριζικές αλλαγές και τομές, για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας».

Δεν ξέρουμε, αν ο πρόεδρος του ΣΥΝ αντιγράφει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ή το αντίθετο. Δε γνωρίζουμε επίσης αν κατάλαβαν στην Κουμουνδούρου, τη φαιδρότητα του συνθήματος «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» της ΚΑΠ.

Ισως να είδαν πως όλο και περισσότεροι φτωχοί αγρότες αντιλαμβάνονται ότι η ΚΑΠ της ΕΕ συντάχθηκε ακριβώς στα μέτρα των συμφερόντων των μονοπωλίων, για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής, πέρα από το γεγονός ότι αυτό, προσωρινά, δεν εκφράζεται με όρους κινήματος, στο βαθμό που θα έπρεπε.

Ενα είναι βέβαιο: Οτι ο ΣΥΝ έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για τη δικαίωση της ευρωενωσιακής πολιτικής, τα αποτελέσματα της οποίας, δήθεν, καταγγέλλει. Φυσικό επακόλουθο, λοιπόν, η διαρκής εναλλαγή συνθημάτων, βολικών για τα μονοπώλια και επικίνδυνων για τη φτωχομεσαία αγροτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ