Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Τους θέλουν εύκολη λεία στα χέρια της εργοδοσίας

Εκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, καλώντας σε επαγρύπνηση ενάντια στους αντεργατικούς μηχανισμούς

Η δράση των ταξικών συνδικάτων ενοχλεί επειδή στοχοποιεί τους πραγματικούς αντιπάλους των εργατών (φωτ. από κινητοποίηση το 2008)
Η δράση των ταξικών συνδικάτων ενοχλεί επειδή στοχοποιεί τους πραγματικούς αντιπάλους των εργατών (φωτ. από κινητοποίηση το 2008)
Επί ποδός βρίσκονται οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να διαφυλάξουν την ταξική τους εργατική οργάνωση, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, από το χτύπημα που ετοιμάζουν σε βάρος του μηχανισμοί μερίδας εργοδοτών και εφοπλιστές, σε συνεργασία με την ΠΑΣΚΕ και κάποια συνονθυλεύματα αυτοαποκαλούμενα «αριστερά». Επιδίωξη αυτών των μηχανισμών φαίνεται να είναι το στήσιμο μιας άλλης «δικής» τους, συνδικαλιστικής οργάνωσης, με σκοπό να διαλύσουν το Συνδικάτο. Δηλαδή να διασπάσουν τον κλάδο και να τον μετατρέψουν έτσι σε ελεύθερο πεδίο βολής, για την επιβολή της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής είτε με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε με κυβέρνηση της ΝΔ, να μετατρέψουν τους μεταλλεργάτες σε εύκολη λεία στα χέρια της εργοδοσίας.

Μάλιστα, έχουν «συστήσει» και μία «επιτροπή», στην οποία πρωτοστατεί η ΠΑΣΚΕ, και πλαισιώνουν άνθρωποι της εργοδοσίας και τα συνονθυλεύματα. Για το «εγχείρημά» τους πατάνε πάνω στην αγωνία των μεταλλεργατών για το μεροκάματο, στο γεγονός ότι η ανεργία στη Ζώνη, ως αποτέλεσμα και της καπιταλιστικής κρίσης, αυτή την περίοδο έχει «χτυπήσει κόκκινο». Μεταλλεργάτες καταγγέλλουν ότι δέχονται και εκβιαστικά τηλεφωνήματα από ανθρώπους των εργοδοτών, αλλά και στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ότι αν συμμετέχουν στο «νέο σωματείο», θα έχουν και δουλειά!

Τους εργοδότες και τα κόμματά τους «ενοχλεί» το γεγονός ότι οι μεταλλεργάτες είναι αταλάντευτα συσπειρωμένοι στην ταξική εργατική τους οργάνωση και με τους αγώνες τους καταφέρνουν ακόμα και σήμερα, σε περίοδο κρίσης, να αποσπάνε σημαντικές κατακτήσεις (υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, 1.000 ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ανέργους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με 25 ένσημα). Δεν μπορούν να «χωνέψουν» ότι ενώ προωθείται το 65ωρο, στη Ζώνη έχουν κατακτήσει το 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά με ανακοίνωσή του θέτει τους μεταλλεργάτες σε επαγρύπνηση, προειδοποιώντας τι απεργάζονται αυτές οι «δυνάμεις» σε βάρος τους. Καλεί τον κλάδο σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για να υπερασπιστεί την ενότητα του Συνδικάτου, απομονώνοντας όσους επιδιώκουν τη διάσπασή του, αλλά και για να προγραμματίσουν το επόμενο αγωνιστικό τους πρόγραμμα, απαιτώντας άμεσα έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για τους ανέργους, την ουσιαστική προστασία των ανέργων, την παραγωγική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Ζώνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση (2012-10-16 00:00:00.0)
Η αντιΠΑΜΕ ομοψυχία των εργοδοτικών συνδικαλιστικών δυνάμεων (2011-01-20 00:00:00.0)
Μαζική η συμμετοχή στη συνέλευση (2010-11-24 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από το Συνδικάτο μας»! (2009-09-24 00:00:00.0)
Ακόμα ψηλότερα ο πήχης μετά τις εκλογές (2008-12-04 00:00:00.0)
«Κακιά σκουριά δεν πιάνει» (2004-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ