Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 27/9
  • Γιάννης Θωμόπουλος
    Γιάννης Θωμόπουλος
    Με το 15ο Σεργιάνι στην Παράδοση, στο Κηποθέατρο Παπάγου (8.30 μ.μ.) κλείνει η αυλαία του Φεστιβάλ Παπάγου. Συμμετέχουν: το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού (χοροί και τραγούδια της Καππαδοκίας), ο Απεραθίτικος Σύλλογος της Αθήνας (χοροί και τραγούδια της Νάξου), το Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ζακύνθου «Υακίνθη» (χοροί και τραγούδια της Ζακύνθου) και το Περιφερειακό Τμήμα Παπάγου του Λυκείου των Ελληνίδων. Συνοδεύει η κομπανία του Γιάννη Παυλόπουλου. Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 28/9
  • Στον «Ιανό» (Σταδίου 24), παρουσιάζεται (9 μ.μ.) η μουσική παράσταση «Τα ποτά της Παολίνας», με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου, σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, μουσική Γιάννη Ζουγανέλη και ερμηνεία Μαριλιάνας Ρηγοπούλου.
  • Συναυλία του Μπάμπη Στόκα, στο Θέατρο Λυκαβηττού, με ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών: από τον Παύλο Σιδηρόπουλο στους «Πυξ Λαξ» και από τον Ζαμπέτα στον Χατζιδάκι κ.ά.
Τρίτη 29/9
  • Στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος δεξαμενή» (Ξανθίππου 11), εγκαινιάζονται η έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών του Νικόλα Μπλιάτκα με τίτλο: «Dirty Paradise» («Βρώμικος Παράδεισος») στο κάτω επίπεδο της αίθουσας και η έκθεση ζωγραφικής της Αννας Λέκκα με τίτλο: «Sugar, water, apples» («Ζάχαρη, νερό μήλα») στο μεσαίο επίπεδο.
Τετάρτη 30/9
  • Εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) έκθεση του χαρακτικού έργου του Βέλγου εξπρεσιονιστή Τζέιμς Ενσορ (1860-1949), ο οποίος θεωρείται προάγγελος του φλαμανδικού εξπρεσιονισμού. Μέσα από το έργο του εκφράζει τη γοητεία, τις αντιθέσεις, την πίστη και τις παραδόσεις της κοινωνίας στην οποία έζησε.
  • Με τη συναυλία «Ο Λόγος στη Μουσική διαχρονικά...», που συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου Μάνης - Μιχάλη Κάσση», ολοκληρώνεται το φετινό Φεστιβάλ «Νίκαια - Πολιτιστικό Καλοκαίρι». Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, στις 8 μ.μ., πραγματοποιείται βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση με ερμηνευτή τον Γιάννη Θωμόπουλο. Στο πιάνο η Νίκη Κουντούμη. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.
  • Μπάμπης Στόκας
    Μπάμπης Στόκας
    Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με σκοπούς και τραγούδια της Θεσσαλίας και της Ρούμελης, στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι). Παίζει η Κομπανία του Δημήτρη Κότσικα με τον Κωστή Καλαϊτζάκη (λαούτο, τραγούδι) και τον Λάζαρο Τσαμπα, στο τραγούδι.
Πέμπτη 1/10
  • Με τίτλο «Ζωγραφική» εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8), έκθεση έργων της Λιάνας Αναστασιάδου. Μέχρι σήμερα η δημιουργός έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παρασκευή 2/10
  • Ενας από τους σημαντικότερους πιανίστες της εποχής μας, ο Ιβο Πογκορέλιτς συμπράττει για πρώτη φορά με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (9 μ.μ.), στο πλαίσιο των MΔ΄ Δημητρίων. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Ιβο Πογκορέλιτς και η ΚΟΘ θα παρουσιάσουν το Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ενώ στο δεύτερο μέρος η ΚΟΘ θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία αρ. 3 του Ραχμάνινοφ.
  • Στις «Εικαστικές αναζητήσεις» (Σπευσίππου 21) φιλοξενείται (έως 17/10), έκθεση ζωγραφικής των: Τάνιας Δημητρακοπούλου, Ιωάννας Καφίδα, Πάνου Κόκκαλη, Κώστα Παππά, Αφροδίτης Σεζένια και Φωτεινής Καφίδα - Τέρρα.
Σάββατο 3/10
  • Ο πιανίστας Ιβο Πογκορέλιτς
    Ο πιανίστας Ιβο Πογκορέλιτς
    Συνεχίζεται στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλατεία Κολωνακίου 20), η έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκη.
  • Η ιστορική γκαλερί «Νέες Μορφές» κλείνει την πενηντάχρονη λειτουργία της με μια μεγάλη έκθεση καλλιτεχνών της. Στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου), μέχρι τις 20/11 παρουσιάζονται έργα 70 συνεργατών της.

Εργο του Γιάννη Αδαμάκη
Εργο του Γιάννη Αδαμάκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ