Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
«Συνεχίζουμε τον αγώνα συνδικαλιστικά και πολιτικά»

«Είμαστε σίγουροι ότι ο αγώνας που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας στο πλευρό μας τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις το ΠΑΜΕ, τη ΔΑΣ στην Ομοσπονδία, δεν πήγε χαμένος, θα βρει τη δικαίωσή του στην πάλη όλων των εργαζομένων για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δε γίνονται. Βγάζουμε χρήσιμα και απαραίτητα συμπεράσματα για το ρόλο και της αστικής δικαιοσύνης που μας έδειξε ξεκάθαρα ποιον υπηρετεί... αλλά και των κομμάτων του ευρωπαϊκού μονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ.). Συνεχίζουμε τον αγώνα συνδικαλιστικά και πολιτικά, αφού εξ αρχής δεν είχαμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της δικαιοσύνης».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων με αφορμή τις λυσσαλέες και πρωτοφανείς δικαστικές διώξεις που έχουν εξαπολυθεί τα τελευταία τρία χρόνια εναντίον εκατοντάδων καθαριστριών από το δικηγορικό γραφείο του γνωστού εργατολόγου Χ. Νικολουτσόπουλου. Στόχος των διώξεων είναι ο εκβιασμός των εργαζομένων να καταβάλουν στο γνωστό δικηγόρο ένα μεικτό μισθό, περίπου 1.200 ευρώ, ως αμοιβή για τη «συμβολή» του ...στον αγώνα που έδωσαν οι καθαρίστριες για τη μονιμοποίησή τους.

Οπως επισημαίνεται, όλα αυτά τα χρόνια οι καθαρίστριες έδωσαν μια περήφανη και θαρραλέα ταξική μάχη για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή τους, έχοντας απέναντί τους τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ.) που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και το γνωστό μεγαλοδικηγορικό γραφείο. Η δε «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τονίζει η επιτροπή, «με πρωτοφανείς αποφάσεις που επιδικάζουν στους εργαζόμενους χρηματικά ποσά της τάξης των 2.500 ευρώ, εκχώρησε τον μακροχρόνιο αγώνα μας και τις θυσίες των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, που αμείβονται με τα ψίχουλα των 200 και 300 ευρώ το μήνα, στο μεγαλοδικηγορικό γραφείο».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δε χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν. Η όποια αλλαγή της εργασιακής σχέσης για τις 7.824 καθαριστές - καθαρίστριες ήταν αποτέλεσμα του 20ετούς αγώνα μας και των κινητοποιήσεων του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ