Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
«Οχι» στην παραχώρηση του λιμανιού στο Ηράκλειο

Δε διαφωνούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ με τη μεθοδευόμενη σύμβαση παραχώρησης

Να μην πουληθεί κανένα κομμάτι του λιμανιού στο Ηράκλειο απαίτησε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ και ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο Νομό, Στέλιος Ορφανός, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ).

Η διοίκηση του ΟΛΗ είχε σκοπό χτες το μεσημέρι σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης παραχώρησης για το έργο Ανάπλαση περιοχής Λιμένος Ηρακλείου. Πρόκειται για την παραχώρηση του λιμανιού αναψυχής στο Ηράκλειο σε ιδιώτες.

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος επισήμανε, για μια ακόμη φορά, την αντίθεση του ΚΚΕ στη δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών Διαχείρισης των κυρίων λιμανιών της χώρας, κάτι το οποίο ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνέχισε η ΝΔ.

Παράλληλα, τόνισαν ότι το θέμα δεν είναι οι όροι και τα ανταλλάγματα της παραχώρησης ούτε αν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά το ότι πρέπει να αποκλειστεί κάθε σκέψη παραχώρησης δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο, καλώντας τη Διοίκηση του ΟΛΗ να μην προχωρήσει στην υπογραφή σχετικών συμβάσεων.

Παρόντες στο χώρο όπου θα γινόταν η συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΛΗ ήταν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι απλά διαφώνησαν στο χρόνο που θα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση, ζητώντας, ουσιαστικά, το θέμα της παραχώρησης να το χειριστεί νέα κυβέρνηση.

Τελικά, το ΔΣ του ΟΛΗ δε συνεδρίασε κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ καταδίκασε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο, καλώντας τους εργαζόμενους να αποδοκιμάσουν με την ψήφο και το ξεσήκωμά τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απαιτώντας να αναλάβει αποκλειστικά το Δημόσιο όλη την ευθύνη αξιοποίησης και διαχείρισης των λιμανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ