Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προεκλογικός εμπαιγμός των αμπελουργών

Στη δημιουργία φτηνών προεκλογικών εντυπώσεων προχώρησε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ανακοινώνοντας άτοκο δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ για τις συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αγοράσουν κρασοστάφυλα.

Πρόκειται για ένα ψευτόμετρο που σε τίποτα δε θα ωφελήσει τους αμπελουργούς οι οποίοι φέτος εξαναγκάζονται να πουλήσουν την παραγωγή τους σε ακόμα πιο εξευτελιστικές τιμές. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι τιμές είναι πιο χαμηλά και από το κόστος παραγωγής και συγκομιδής. Το άτοκο δάνειο δεν πρόκειται να σώσει τις τιμές, ενώ επίσης θα πρέπει να επιστραφεί πίσω μέσα σε τρία χρόνια και η πρώτη δόση πρέπει να δοθεί το χρόνου. Είναι φανερό πως με τέτοια πολιτική δε λύνεται το πρόβλημα. Αλλωστε και πέρυσι η κυβέρνηση έδωσε άτοκο δάνειο 150 εκατ. ευρώ για τα δημητριακά, αλλά οι παραγωγοί δεν είχαν κανένα όφελος, οι τιμές δεν πήραν τα πάνω τους και φέτος οι Ενώσεις δεν μπορούν να γυρίσουν τα χρήματα πίσω. Επίσης, και φέτος οι τιμές στα σιτηρά κινούνται σε εξευτελιστικά επίπεδα και μάλιστα στο σκληρό σιτάρι είναι ακόμα χαμηλότερες. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει ακριβώς θα γίνει και στα κρασοστάφυλα. Και ούτε κάτι προεκλογικές ψευτοϋποσχέσεις για καταβολή αποζημιώσεων σε όσους έπαθαν ζημιές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις θα λύσουν το πρόβλημα.

Οσο ακολουθείται η αντιαγροτική πολιτική της νέας ΚΑΠ, που ψηφίζουν και εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ούτε οι αμπελουργοί θα δούνε άσπρη μέρα. Χρόνο με το χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύει και θα εξαναγκαστούν μοιραία να εγκαταλείψουν τα αμπέλια τους. Μπρος σ' αυτή την κατάσταση και οι αμπελουργοί έχουν μια καλή ευκαιρία στις 4 του Οκτώβρη να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τους οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα και να ενισχύσουν τη μόνη δύναμη αντίστασης και πάλης, το ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ