Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπογράφηκε η απόφαση για την απόσυρση - λαϊκή αφαίμαξη

Υπογράφηκε χτες η κοινή υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των ΙΧ, που όπως είναι γνωστό δεν καταπολεμά το νέφος, ευνοεί μόνο τους εμπόρους αυτοκινήτων, ενώ επιβαρύνει τη λαϊκή οικογένεια, με πρόσθετα έξοδα για αγορά νέου ή με αυξημένα «πράσινα» χαράτσια τελών, αν διατηρήσει το παλιό ΙΧ.

Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να αποσύρει το παλιό ΙΧ από τη δημοσίευση της απόφασης έως τις 31-12-2012 και να λάβει το κίνητρο των 500 έως 2.200 ευρώ είναι η εξής:

Να παραδώσει το προς απόσυρση όχημα μόνο σε έναν από τους 81 εγκεκριμένους χώρους συλλογής οχημάτων (πληροφορίες στο τηλ. 210.6899039), από όπου θα λάβει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής. Μέσα σε 8 μέρες η Εγκατάσταση Επεξεργασίας χορηγεί στον ενδιαφερόμενο πιστοποιητικό καταστροφής, ενώ παράλληλα γίνεται και η διαγραφή του οχήματος από τα σχετικά μητρώα και διαβιβάζεται αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφή στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας. Μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες η Διεύθυνση Μεταφορών εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής που αποτελεί και το δικαιολογητικό για την παροχή του χρηματικού ποσού από την αρμόδια ΔΟΥ, αν ο ιδιοκτήτης του δεν είναι οφειλέτης της, οπότε γίνεται συμψηφισμός των χρεών. Για να γίνει η απόσυρση το όχημα θα πρέπει να κινείται αυτοδύναμα, να φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και το πλήρες αμάξωμα. Εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό, αλλά και αυτά για τα οποία έχει γίνει δήλωση ακινησίας.

Οσον αφορά τη χορήγηση του οικονομικού κινήτρου (1.000 ευρώ) για την αγορά νέου οχήματος, η διαδικασία είναι η εξής: Να έχει ακολουθηθεί η προηγούμενη διαδικασία της απόσυρσης, να έχει προηγηθεί η αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας, στην άδεια του οποίου να αναγράφεται η ένδειξη «από απόσυρση». Η επιδότηση καταβάλλεται από τη ΔΟΥ αν ο ιδιοκτήτης δεν είναι οφειλέτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ