Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Τα αγωνιστικά πυρά των συνταξιούχων θα δεχτεί σήμερα η πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας που εφαρμόζουν πιστά μέχρι σήμερα οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις των συνταξιούχων και συνολικά του λαού, οδηγώντας τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στις 10 το πρωί οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Οργανώσεών τους ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και ΝΑΤ.

Το συνεπές συνταξιουχικό κίνημα δίνει άμεση απάντηση στα όσα ωμά εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ για τη νέα έφοδο σε βάρος των δικαιωμάτων τους, όπως και στο ΠΑΣΟΚ που με ψευτοπαροχές προσπαθεί να παραπλανήσει τους συνταξιούχους, να κλέψει την ψήφο τους, για να εφαρμόσει και αυτό την πολιτική που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση και το μεγάλο κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, οι συνταξιούχοι προβάλλουν το ολοκληρωμένο διεκδικητικό τους πλαίσιο που απαντά στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες, όπως: Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.120 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για ΔΕΚΟ - Ειδικά Ταμεία - ΝΑΤ - Δημόσιο - ΟΤΑ. Πάταξη της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Βελτίωση της περίθαλψης από τα Ταμεία και το Δημόσιο και δωρεάν η παροχή της, όπως και των φαρμάκων. Απόσυρση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κλπ.

  • Σε έκτακτη γενική συνέλευση, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, καλεί τα μέλη του την Κυριακή, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (2ος όροφος), ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ