Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΑΣΠΙΣ»
Στις συμπληγάδες της καπιταλιστικής ανάπτυξης

Εξω από τα γραφεία του Ομίλου συγκεντρώθηκαν χτες οι εργαζόμενοι που πληρώνουν τα αποτελέσματα της «ανάπτυξης» ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Νέα κινητοποίηση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι που έμειναν στο δρόμο μετά τα «λουκέτα» στις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου «Ασπίς» και της «Σκούρτης», έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Ασπίς».

Την ώρα που πάνω από 700 εργαζόμενοι και περίπου ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα», οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες εκμεταλλεύονται την αγωνία τους για να «τσεπώσουν» νέα μερίδια στην αγορά. Απότοκα, όλα αυτά, της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μετατρέψει την Ασφάλιση από λαϊκό δικαίωμα σε πεδίο κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφαλαίου.

«Τις υποσχέσεις τους δεν τις πιστεύουμε», διαμήνυαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι. «Ολη αυτή η εξέλιξη δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο», τόνισε μιλώντας μαζί τους η Αλεξάνδρα Μπαλλού, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, που μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος. «Είναι το αποτέλεσμα του δρόμου ανάπτυξης, που εφαρμόζεται στην ΕΕ και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», σημείωσε, καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν και πολιτικά συμπεράσματα. «Αυτός ο μονόδρομος που ακολουθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι δρόμος εχθρικός για τους εργαζόμενους», τόνισε. Από αυτή τη διαδικασία «δε βγαίνει ποτέ χαμένος ο εργοδότης», πρόσθεταν οι εργαζόμενοι.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και χτες οι ταξικές δυνάμεις, καλώντας τους σε κλιμάκωση του αγώνα και με απεργία. Στον αντίποδα, στελέχη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ) έλεγαν στους εργαζόμενους ότι ...αυτή την εβδομάδα είναι δύσκολο και χωρίς νόημα να κάνουν κάποια κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, τους όρους τους αρχίζουν να βάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που καραδοκούν να καρπωθούν το χαρτοφυλάκιο ζωής και τα περίπου 850.000 συμβόλαια αυτοκινήτου των εταιρειών που έκλεισαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χτες ο διευθύνων σύμβουλος της «Interamerican» Γ. Κώτσαλος δήλωνε ότι οι εταιρείες - μνηστήρες βρίσκονται σε αναμονή της αποτίμησης του χαρτοφυλακίου ζωής προκειμένου να έχουν ακριβή εικόνα για το είδος, τη διάρκεια και τους όρους των συμβολαίων. Ακόμη, περιμένουν από την κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις σχετικά με τις προχτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας ότι το Δημόσιο εγγυάται για τα συμβόλαια που μετά την εκκαθάριση θα περάσουν σε άλλες εταιρείες.

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΟΑΣΕ με το προεδρείο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο πρόεδρος της Ενωσης Δ. Παλαιολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, περιορίστηκε σε γενικόλογες διατυπώσεις περί καλών προθέσεων για απορρόφηση ενός μόνο μέρους, στην καλύτερη περίπτωση, των ανέργων. Διευκρινίζοντας ότι καμία δέσμευση δεν μπορεί να αναλάβει η Ενωση και διαψεύδοντας, με αυτό τον τρόπο, τις ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΕΟΠΥΥ ως ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία σημαίνει νέους κόφτες για τους ασφαλισμένους (2021-11-03 00:00:00.0)
Πεδίο δράσης η δημόσια ασφάλιση για τις ιδιωτικές εταιρείες (2010-10-09 00:00:00.0)
«Στον αέρα» οι 450.000 ασφαλισμένοι (2010-02-27 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η διαδικασία εκκαθάρισης (2009-10-02 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική συσπείρωση καλεί το ΠΑΜΕ (2009-10-01 00:00:00.0)
Υπό δέσμευση η περιουσία της «Ασπίς Πρόνοια» (2007-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ