Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΔΑΝΗΣ

Υποστράτηγος, πρώην πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-1974

Ο ελληνικός λαός σύρεται στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου εν μέσω μιας βαθιάς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που βιώνει και η χώρα μας, ύστερα και από τα πεπραγμένα της νεοφιλελεύθερης ανάλγητης για τους εργαζόμενους πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων της τελευταίας 20ετίας, που υπακούουν πάντα χωρίς ίχνος αντίστασης στις εντολές των Βρυξελλών. Ταυτόχρονα, απειλούνται άμεσα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, με την ανοχή αν όχι υπόθαλψη, των ΝΑΤΟικών συμμάχων, και προετοιμάζεται απ' τους γνωστούς κύκλους λύση του Κυπριακού στα μέτρα ενός νέου σχεδίου Ανάν.

Μ' αυτά τα δεδομένα σ' αυτές τις εκλογές, οι δυο μονομάχοι του δικομματισμού ζητούν απ' το λαό αυτοδυναμία για να ξεπεραστεί, δήθεν, η κρίση, φορτώνοντάς τον εξ ολοκλήρου τα βάρη της. Στο λαό που δεν αντέχει άλλο τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, την ακριβή Υγεία, την υποβαθμισμένη Παιδεία που οι κυβερνήσεις των δύο μονομάχων δημιούργησαν.

Σ' αυτό το θολό τοπίο, μια πολιτική δύναμη αντιστέκεται αγωνιζόμενη με φερεγγυότητα πλάι στο λαό, για το λαό, το ΚΚΕ. Η όλη αγωνιστική του διαδρομή, με απαρέγκλιτη στόχευση τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, το καθιστά δικαιωματικά, μόνο πόλο αντίστασης στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που δείχνει αποφασισμένη, όχι μόνον να μην καταθέσει τα όπλα, αλλά και να εφαρμόσει πιο δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα, για να συνεχίζεται η κερδοφορία υπέρ των δημιουργών της κρίσης.

Σ' αυτές τις πολύ κρίσιμες εκλογές για το λαό και τον τόπο, η υπερψήφιση του ΚΚΕ και από δημοκράτες πατριώτες που δεν είναι μέλη, οπαδοί και φίλοι, αποτελεί σίγουρη επένδυση για πιο αποτελεσματικούς αγώνες που θα ανοίξουν παράθυρο ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ