Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η προπαγάνδα και η μαύρη αλήθεια

Το αντεργατικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ κάνει «σημαία» στην προεκλογική της καμπάνια, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Η υπουργός παρουσιάζει το σχέδιο των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το «αντίδοτο στην οικονομική κρίση». Η αλήθεια είναι ότι ο πακτωλός αυτός κεφαλαίων πηγαίνει στην πλουτοκρατία για να αντιμετωπίσει την κρίση και πάλι σε βάρος των εργαζομένων και να περιφρουρήσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Αυτό μαρτυρούν όλα τα προγράμματα που είναι προγράμματα επιδότησης του κεφαλαίου, αλλά και εργαλεία για την εμβάθυνση της «ευελιξίας».

Επιχαίρει η υπουργός για την ενοποίηση ταμείων, όταν αυτή οδήγησε «σε ενοποίηση προς τα κάτω», σε περικοπές παροχών.

Διαφημίζει την δανειοδότηση σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων για την απόκτηση κατοικίας, όταν είναι γνωστό ότι η Εργατική Κατοικία, έχει μειώσει στο ελάχιστο το κατασκευαστικό της έργο και επί της ουσίας έχει μετατραπεί σε μεσάζοντα για τις τράπεζες στις οποίες αναγκάζεται να προσφεύγει η εργατική οικογένεια για να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της.

Διατυμπανίζει την δημιουργία του ΑΜΚΑ, ενώ είναι γνωστή η τεράστια καθυστέρηση στην μηχανοργάνωση των Ταμείων η οποία καταβρόχθισε τεράστιους πόρους προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών και το χειρότερο: Το νέο σύστημα όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή, αλλά θα γίνει εργαλείο στα χέρια μιας πολιτικής που έχει σαν στόχο νέες περικοπές στις υπηρεσίες Υγείας.

Εφτασε μάλιστα στο σημείο να μιλάει για το «δικαίωμα στη μητρότητα», όταν με τον νόμο 3655/08 οι εργαζόμενες μητέρες έχασαν το δικαίωμα στην «πρόωρη» συνταξιοδότηση και υποχρεώθηκαν σε παραμονή στην εργασία κατά πέντε επιπλέον χρόνια. Οταν σε συμπαιγνία με την ΕΕ καταργεί και για τις γυναίκες του Δημοσίου το δικαίωμα στην έξοδο από την εργασία στα 60 χρόνια. Γι' αυτό, όσο και να επιχειρούν η κυβέρνηση και οι υποψήφιοι της ΝΔ να παρουσιάσουν το μαύρο για άσπρο, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τη μαύρη αλήθεια. Και με αυτή την αλήθεια πρέπει να πάνε στην κάλπη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνταγή (2021-10-27 00:00:00.0)
Ξαναζεσταίνουν αυταπάτες (2017-04-05 00:00:00.0)
Προαναγγελθείς θάνατος (2012-08-25 00:00:00.0)
Δεν κρύβεται η καταστροφική πολιτική για την Υγεία (2003-08-19 00:00:00.0)
Για ποιο λόγο; (1996-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ