Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τρανταχτή απόδειξη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την 24η αυτοκτονία στη «Φρανς Τέλεκομ»

Για την 24η αυτοκτονία στη «Φρανς Τέλεκομ», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:

«Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Δεν υπάρχει πιο τρανταχτή απόδειξη για το τι σημαίνουν για τους εργαζόμενους οι αναδιαρθρώσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ανταγωνιστικότητα και τα διάφορα άλλα "εύηχα" που το κεφάλαιο και τα κόμματά του προωθούν στις χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα από το γεγονός ότι 24 εργαζόμενοι στη "Φρανς Τέλεκομ" έφτασαν στην απόλυτη απελπισία βάζοντας τέλος στη ζωή τους».

«Εκτακτα μέτρα» κατευνασμού στη Γαλλία

Με ύβρεις και γιουχαΐσματα υποδέχτηκαν εξαγριωμένοι εργαζόμενοι της «France Telecom» τον διευθύνοντα σύμβουλο Didier Lombard, που επισκέφτηκε, χτες, το παράρτημα της εταιρείας στην Haute Savoie, όπου εργαζόταν ο τελευταίος αυτόχειρας. Ηταν η πρώτη φορά που ο Lombard μετέβη στον τόπο του εγκλήματος. Χρειάστηκαν 24 θάνατοι μέσα σε 18 μήνες, προκειμένου να εγκαταλείψει την εικόνα του «πλέον επιτυχημένου διευθυντή» που του είχε αποδοθεί πριν από ένα χρόνο.

Μετά από μια θυελλώδη συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, ο Lombard ανακοίνωσε «έκτακτα μέτρα»: Τερματισμό της διαδικασίας υποχρεωτικών μετατάξεων των στελεχών της εταιρείας ανά τρίμηνο και άμεση κατάργηση των «προσωπικών στόχων» που τίθενται στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων σε κάθε υπάλληλο ξεχωριστά.

Αν και οι χτεσινές εξαγγελίες βρίσκονται πιο κοντά στην κατάσταση που οι αυτόχειρες, στην πλειοψηφία τους, περιγράφουν ως αιτία που τους εξώθησε στην ύστατη πράξη απελπισίας και πάλι δεν αντιμετωπίζουν την αιτία του προβλήματος. Καθώς, η εσωτερική διαρκής μετακίνηση υπαλλήλων και στελεχών στο πλαίσιο της γενικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας παραμένει, ως αρχή, σε ισχύ και απλώς υποτίθεται ότι πλέον θα ζητάται η συναίνεση του άμεσα ενδιαφερόμενου, ο οποίος θα πρέπει ν' απαντήσει έχοντας κατά νου και το ενδεχόμενο της απόλυσης φυσικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ