Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Δ/Ε ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ» - «ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ»
Αγώνας για λιμάνια 100% δημόσια στην υπηρεσία του λαού

Οι αγωνιστικές παρατάξεις καλούν τους εργαζόμενους των λιμανιών να μετατρέψουν τις απεργίες σε όπλο ενάντια σε όσους ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά

Αγωνιστικό κάλεσμα στους υπαλλήλους των λιμανιών και στους λιμενεργάτες του Πειραιά, να πάρουν μέρος μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αρχίζουν την 1η Οκτώβρη, να τις κάνουν δική τους υπόθεση και να αγωνιστούν ενάντια στην αντεργατική πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών με οποιαδήποτε μορφή και τρόπο, απευθύνουν οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών» και η «Ενότητα Λιμενεργατών». Καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την επαναφορά του ΟΛΠ κάτω από κρατικό έλεγχο, λιμάνια 100% αποκλειστικά δημόσια, που να εξυπηρετούν τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι των μονοπωλίων. Να παλέψουν για να υπερασπιστούν τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, για μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες.

Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων προβλέπει δύο 48ωρες απεργίες. Η πρώτη 1 και 2 Οκτώβρη και η δεύτερη 5 και 6 του μήνα. Για το Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί αποχή.

Τις απεργίες αποφάσισαν η Ομοσπονδία του κλάδου και το σωματείο των λιμενεργατών, με αφορμή την εγκαταστάσταση της κινεζικής πολυεθνικής COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, αύριο 1η Οκτώβρη, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στο θεσμικό πλαίσιο που της διαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ομως το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που πλειοψηφούν σε Ομοσπονδία και σωματείο λιμενεργατών, στην ουσία εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Οι αγωνιστικές παρατάξεις καταγγέλλουν ευθέως «τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί η απόφαση που πήραν στην ΟΜΥΛΕ για προεκλογικές απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα που υιοθετεί λίγο πριν τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, για πάγωμα της διαδικασίας εκχώρησης και αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές στις 4 Οκτώβρη. Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, να εξωραΐσουν την πολιτική ξεπουλήματος και να δημιουργήσουν αυταπάτες στους εργαζόμενους, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι καλύτερη από αυτή της ΝΔ, με στόχο την εξαπάτηση και υφαρπαγή της ψήφου τους».

Η «Δ/Ε Υπαλλήλων Λιμανιών» και η «Ενότητα Λιμενεργατών», θέτουν τους εργαζόμενους στα λιμάνια και απέναντι στο καθήκον που έχουν να καταδικάσουν και με την ψήφο τους αυτά τα κόμματα και την εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ