Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΚΥΠΡΟΣ
Διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας

Ο Ραούλ Κάστρο παρασημοφορεί τον Δημήτρη Χριστόφια, Πρόεδρο της Κύπρου
Ο Ραούλ Κάστρο παρασημοφορεί τον Δημήτρη Χριστόφια, Πρόεδρο της Κύπρου
ΑΒΑΝΑ.--

Με το μετάλλιο «Χοσέ Μαρτί» τιμήθηκε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για τη συνεισφορά του στην ειρήνη, την κυριαρχία και τον ελεύθερο προσδιορισμό του λαού του.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Ομέρο Ακόστα, γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου, υπογράμμισε πως «η Κούβα δεν μπορεί να σταματήσει να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την Κύπρο, το λαό της και τους ηγέτες της για τη θέση που τηρούν σε ό,τι αφορά το σεβασμό, την αλληλεγγύη και τη στήριξη του λαού μας και προς τον ηγέτη της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο».

Ο Δ. Χριστόφιας εξέφρασε μεταξύ άλλων την ευγνωμοσύνη για το μετάλλιο, σημειώνοντας πως αποτελεί σημαντική τιμή για τον ίδιο και το λαό του.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κούβα από την Κυριακή όπου μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με τον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο, απέτισε φόρο τιμής στον εθνικό ήρωα Χοσέ Μαρτί και εγκαινίασε την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αβάνα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πρόεδρος της Κύπρου και αξιωματούχοι της κυβέρνησης υπέγραψαν πέντε συμφωνίες και τρία μνημόνια συναντίληψης. Πρόκειται για το μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία σε γεωργικά θέματα, τη συμφωνία για συνεργασία στην έρευνα και ανάπτυξη, τη συμφωνία για οικονομική, βιομηχανική και τεχνική συνεργασία, το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του υπουργείου Πολιτισμού της Κούβας, το μνημόνιο συναντίληψης στον τομέα της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πετρελαίου, αερίου και των τεχνολογιών τους, το μνημόνιο συναντίληψης στο πεδίο του αθλητισμού μεταξύ των Ολυμπιακών Επιτροπών των δύο χωρών και της συμφωνίας στον τουριστικό τομέα, της συμφωνίας σε θέματα αθλητισμού. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επίσης μίλησε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας, όπου του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 280 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και υπέγραψε το βιβλίο του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ