Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βήμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης

Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο «Ασκληπιείο» Βούλας η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Το ΚΚΕ απορρίπτει την επιχειρούμενη συμφωνία ανάμεσα στον ΕΕΣ και την κυβέρνηση για την παραχώρηση δημόσιας έκτασης και τη δημιουργία ιδιωτικού νοσοκομείου με τη συμμετοχή της MARFIN στο χώρο του Ασκληπιείου Βούλας, γιατί είναι ένα ακόμα βήμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης της δημόσιας υγείας και των ιδιωτών επιχειρηματιών που κρύβονται πίσω από την κρατικοδίαιτη "Μη Κυβερνητική Οργάνωση" του ΕΕΣ. Απορρίπτουμε και αντιπαλεύουμε την πολιτική της ΕΕ που υποστηρίζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η οποία μετατρέπει σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα τη λαϊκή ανάγκη σε υπηρεσίες υγείας.

  • Η λύση βρίσκεται στη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου - δωρεάν - σύγχρονου συστήματος υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Να καταργηθούν άμεσα οι εισφορές των εργαζομένων στον κλάδο υγείας και κάθε πληρωμή για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα κλπ. Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες.
  • Να εκσυγχρονιστούν από το κράτος οι κτιριακές υποδομές του Ασκληπιείου, να αγοραστούν σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα, να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε υπηρεσίες υγείας, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα. Να αξιοποιήσουν τις εθνικές εκλογές και να καταψηφίσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί είναι υπέρμαχοι της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Να ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ για να γίνει ισχυρή η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση. Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρό λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ