Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΠ
Απεργούν ενάντια στην παραχώρηση

Σε πάλη για λιμάνια 100% δημόσια, στην υπηρεσία του λαού, καλούν η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών» και η «Ενότητα Λιμενεργατών»

Καθολικά συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά στη χτεσινή πρώτη μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, δείχνοντας έτσι τις αγωνιστικές τους διαθέσεις ενάντια στην παράδοση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στην κινεζική πολυεθνική «COSCO», η οποία από χτες είναι και επίσημα το αφεντικό του ΟΛΠ, με τη σφραγίδα του δικομματισμού, των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων περιλαμβάνει δύο 48ωρες απεργίες. Η πρώτη ξεκίνησε χτες και η δεύτερη θα γίνει στις 5 και 6 Οκτώβρη. Για το Σαββατοκύριακο έχουν αποφασίσει αποχή από την εργασία.

Παρά τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, η πλειοψηφία στη διοίκηση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών, δηλαδή οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ, πιστές στη λογική της ανταγωνιστικότητας, έχουν διαμορφώσει αιτήματα κομμένα και ραμμένα στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό που απαιτούν είναι πάγωμα της εγκατάστασης της πολυεθνικής στο ΣΕΜΠΟ και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης. Ο,τι, δηλαδή, αναφέρει και το ΠΑΣΟΚ.

Οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών» και «Ενότητα Λιμενεργατών» καταγγέλλουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, τονίζοντας ότι εξυπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ και καλούν τους εργαζόμενους του ΟΛΠ να συμμετέχουν μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να δώσουν μάχη ενάντια στην αντεργατική πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών με οποιαδήποτε μορφή και τρόπο. Να διεκδικήσουν την επαναφορά του ΟΛΠ κάτω από κρατικό έλεγχο, λιμάνια 100% αποκλειστικά δημόσια, που να εξυπηρετούν τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι των μονοπωλίων. Να παλέψουν για να υπερασπιστούν τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, για μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ