Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απολύσεις στην «Καριπίδης ΑΒΕΕ»

Τις τρομοκρατικές απολύσεις των δυο εργαζομένων της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του εργοστασίου και του σωματείου, στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία επικαλούμενη «ανάρμοστη συμπεριφορά», καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Γιάννενα.

Η εργοδοσία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, για να υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια απολύει πρωτοπόρους εργάτες. «Επανέρχεται - συνεχίζει το ταξικό σωματείο - και δείχνει για ακόμη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο λίγο μόλις καιρό μετά τον πολύμηνο νικηφόρο αγώνα των εργατών, που είχε σαν αποτέλεσμα την ανάκληση των 26 απολύσεων και την καταβολή των δεδουλευμένων που όφειλε. Αυτό ακριβώς το γεγονός ότι οι εργάτες της επιχείρησης "ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ" κατάφεραν με τον ενωμένο, επίμονο και αποφασιστικό αγώνα μαζί με το σωματείο και το ΠΑΜΕ να στριμώξουν και να λυγίσουν τελικά την εργοδοσία ενόχλησε και οδηγεί την τελευταία σε νέες προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργατών, χτυπώντας το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, επιδιώκοντας, παράλληλα, να στείλει μήνυμα υποταγής των εργαζομένων στα εργοδοτικά συμφέροντα και επιδιώξεις».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους, με όπλο την πλούσια συσσωρευμένη αγωνιστική εμπειρία και οδηγό τα συμφέροντα της τάξης τους, να απαντήσουν για ακόμη μια φορά αγωνιστικά, οργανωμένα και με το σωματείο τους. Να εκφραστεί, για ακόμη μια φορά, η ταξική αλληλεγγύη στους δυο απολυμένους εργάτες, διεκδικώντας να παρθούν πίσω οι τρομοκρατικές απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ