Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ: «Είναι η ώρα να κοιτάξουμε λίγο πιο μπροστά και να αναρωτηθούμε τι σημάδια θα αφήσει η κρίση τα επόμενα χρόνια (...) η εμπειρία δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας» (ο Jean Pisany Ferry, διευθυντής του ινστιτούτου Bruegel στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ: «Για να προληφθούν κοινωνικές εκρήξεις λόγω της μεγάλης ανεργίας και της φτώχειας οι Σουηδοί προτείνουν την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών. Στο κείμενο που απέστειλε η σουηδική προεδρία εν όψει των δύο συνεδριάσεων (σ.σ. των υπουργών οικονομικών της ΕΕ) επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι και: Η ενθάρρυνση ευέλικτων ρυθμίσεων του χρόνου εργασίας. Η αποφυγή σχημάτων πρόωρης συνταξιοδότησης. Οι επιδοτήσεις προσλήψεων με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων. Η προώθηση προγραμμάτων διασφάλισης της εργασίας. Η προώθηση σχημάτων ενεργοποίησης των ανέργων (...) βασική προτεραιότητα της ΕΕ είναι η αποτροπή μιας μελλοντικής κατάστασης κατά την οποία τα κράτη - μέλη θα εισέλθουν στην επόμενη οικονομική ύφεση έχοντας υπέρογκα δημόσια χρέη και μη βιώσιμες δημοσιονομικές θέσεις (...) Ταυτόχρονα έχει εδραιωθεί η θέση περί αναγκαιότητας των μεταρρυθμίσεων των φορολογικών συστημάτων, αλλά και των συνταξιοδοτικών συστημάτων και συστημάτων πρόνοιας» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «Οπως και στη δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης Σημίτη ο κ. Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε να επαναφέρει με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση διαδικασίες αξιοκρατικής επιλογής σε όλα τα επίπεδα: από τον πρόεδρο του Νοσοκομείου ως τον διοικητή της Δημόσιας Επιχείρησης» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «Ο Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε πως αν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν προκύψει αυτοδυναμία, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα αναμέτρηση» (η καταγραφή στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ