Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
«Διπλωματικοί» και πολιτικοί ελιγμοί

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Η καταστολή αν και σχετικώς μετριασμένη συνεχίζεται και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταστείλουν την προχθεσινή διαδήλωση του Μετώπου ενάντια στο Πραξικόπημα, που συνεχίζει το αγώνα παρά τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εξάλλου, όπως καταγγέλλει το Μέτωπο παρά το γεγονός ότι υπήρξε απόφαση άρσης των έκτακτων μέτρων αναστολής των συνταγματικών δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι, του συνδικαλίζεσθαι και της ελευθερίας του Τύπου, ο επικεφαλής της χούντας, Ρομπέρτο Μιτσελέτι, δεν υπογράφει την κύρωση της ανάκλησης ώστε η καταστολή να συνεχισθεί.

Παράλληλα, περίπου 40 στελέχη του αγροτικού κινήματος που έχουν συλληφθεί μετά τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωργίας-ΙΝΑ συνεχίζουν την απεργία πείνας και ορισμένοι αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των τραυμάτων από την καταστολή ή χρόνιων προβλημάτων υγείας. Επίσης, δώδεκα μέλη του ιθαγένικου κινήματος των Λένκα κατέφυγαν στην πρεσβεία της Γουατεμάλας καταγγέλλοντας ότι ο λαός τους υφίσταται πραγματικό διωγμό από τις δυνάμεις καταστολής της πραξικοπηματικής κυβέρνησης και κυρίως τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, έφτασε χθες στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, η δεύτερη αποστολή του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών-OAS με επικεφαλής τον ΓΓ Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα, αποστολή που συνίσταται από 10 υπουργούς και υφυπουργούς χωρών της αμερικανικής ηπείρου, με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών και του προέδρου Μανουέλ Σελάγια που βρίσκεται πάντα αποκλεισμένος στην πρεσβεία της Βραζιλίας, σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης, προκειμένου να αρχίσει απευθείας διάλογος. Εντούτοις, o πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια τόνισε σε δηλώσεις σύμφωνα με τον Τελεσούρ ότι «ο OAS θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του, να μην είναι τόσο διαλλακτικός με το καθεστώς Μιτσελέτι. Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετεί τους στόχους των δικτατόρων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ