Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό οι εργάτες της Ζώνης

Απεργία σήμερα στα εργολαβικά συνεργεία των ΕΛΠΕ

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι προετοιμάζουν νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά στους στο μεροκάματο, διεκδικώντας μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων τους, να έρθουν δουλειές στη Ζώνη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξή της.

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, προκειμένου να καθοριστεί το αγωνιστικό πρόγραμμα του κλάδου. Την Τετάρτη 14 του μήνα, στις 5.30 μ.μ., θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων με το ίδιο θέμα.

Ταυτόχρονα, οι μεταλλεργάτες δίνουν τη μάχη και για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους. Σήμερα Πέμπτη με απόφαση των Συνδικάτων Μετάλλου Πειραιά και Ελευσίνας θα γίνει 24ωρη απεργία στα συνεργεία των εργολάβων που βρίσκονται στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), απαιτώντας να εφαρμόσουν οι εργολάβοι τη ΣΣΕ της Σιδηροβιοτεχνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ