Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
«Νέο» πυρηνικό δόγμα;

ΝΟΒΟΣΙΜΠΙΡΣΚ.--

Το ονομαζόμενο «νέο πυρηνικό δόγμα» της Ρωσίας θα περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές σε ό,τι αφορά τις συνθήκες στις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα ή να πραγματοποιηθούν προληπτικές επιθέσεις ενάντια σε πιθανούς εχθρούς, υποστήριξε χτες ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ.

Οπως σημείωσε, η Ρωσία θα υιοθετήσει ένα νέο στρατιωτικό δόγμα ώστε να μεταρρυθμιστούν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας σε μια πιο αποτελεσματική και ευέλικτη στρατιωτική δύναμη. Το σχέδιο ακόμα μελετάται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, και σύμφωνα με τον Πατρούσεφ, μέχρι τα τέλη του 2009 θα δοθεί και στο Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μέχρι τώρα το στρατιωτικό δόγμα της χώρας - που υιοθετήθηκε το 2000 - ανέφερε πως ο ρόλος του στρατού είναι η εξασφάλιση της άμυνας της χώρας και, σε ανάγκη, η προετοιμασία για πόλεμο, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζει πως αποτελεί αυστηρά αμυντικό δόγμα.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε χτες πως η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί τη Μόσχα από τις 12 έως τις 14 Οκτώβρη. Η τελευταία αναμένεται να έχει συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και για την αντικατάσταση της Συνθήκης για τη Μείωση των Στρατηγικών Οπλων του 1991 που λήγει στις 5 Δεκέμβρη. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε πως θέματα συζήτησης θα είναι και το Αφγανιστάν, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν καθώς και το ζήτημα της Μέσης Ανατολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ