Κυριακή 18 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Βιβλία που ακούγονται

Μπορεί κανείς να απολαύσει ένα λογοτεχνικό έργο την ώρα που οδηγεί, που περιμένει στη στάση, μόνος ή με παρέα, υγιής ή και ασθενής. Τα «audio books» (ηχογραφημένες αναγνώσεις) αποτελούν μια ποιοτική και ευχάριστη συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν. Να δραπετεύσουν από την καθημερινότητα, έστω και για λίγο.

Τα «audio books», αν και σχετικά άγνωστα στην ελληνική αγορά, αποτελούν παγκοσμίως εδώ και χρόνια μια εναλλακτική λύση στα τυπωμένα βιβλία. Χάρη στις δυνατότητες και την ευκολία χρήσης των συσκευών που χρησιμοποιούμε καθημερινά (κινητά τηλέφωνα, CD players, MP3 players, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.ά.), μπορούμε να απολαύσουμε ένα βιβλίο, ανακαλύπτοντας ξανά την πιο αναλυτική μας αίσθηση: Την ακοή!

Η «Pathos Publishing» είναι μια εκδοτική εταιρεία με προσανατολισμό στα Νέα Μέσα (New Media) που με εύστοχη επιλογή τίτλων και προσεγμένες παραγωγές, έχει πρόθεση να προσφέρει στον ακροατή υψηλής ποιότητας Audio Books. Οσον αφορά στα Νέα Μέσα, θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει προέκταση του γραπτού λόγου. Η ανάγνωση γίνεται ακρόαση. Και, από τη στιγμή που κάποιος διηγείται μια ιστορία, η έκφρασή του θα αλληλεπιδράσει με τη διάθεση εκείνου που ακροάζεται, δημιουργώντας μια μοναδική, κάθε φορά, εμπειρία.

Η επιλογή μεταξύ ενός κεντρικού αφηγητή ή μιας σκηνοθετημένης εκδοχής με ξεχωριστούς χαρακτήρες, η μουσική και τα ειδικά σχεδιασμένα ηχητικά τοπία, οι τεχνικές ηχογράφησης και πλήθος άλλες παράμετροι, δίνουν στο γραπτό λόγο τη δική τους πνοή, τη δική τους εκδοχή. Η «Pathos Publishing» έχει επίγνωση της ευθύνης της και αναζητά την ταυτότητα κάθε έργου, ώστε η ιστορία να ειπωθεί σωστά. Δίνοντας την πρέπουσα σημασία στις τεχνολογικές και καλλιτεχνικές προκλήσεις, προσδοκά να κερδίσει την εκτίμηση του κοινού ως μια εκδοτική εταιρεία που υπογράφει παραγωγές υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

«Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του Richard Bach, ένα μπεστ σέλερ που ξεκλείδωσε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, διηγείται την ιστορία ενός ξεχωριστού γλάρου που επιλέγει να βιώσει τη μοναδικότητά του, τη διαφορετικότητά του, πετώντας όσο πιο ψηλά γίνεται. Να τη γιορτάσει, να την υπερασπιστεί και να μοιραστεί έπειτα την εμπειρία του.

Πρόκειται για την πρώτη πολυφωνικά ηχογραφημένη παραγωγή ξένης λογοτεχνίας στην ελληνική γλώσσα, με προσεγμένο ηχητικό σχεδιασμό και λιτή, αλλά λειτουργική μουσική υπόκρουση. Η κεντρική αφήγηση ανήκει στην Νόνη Ιωαννίδου, το ρόλο του Γλάρου Ιωνάθαν υποδύεται ο Γρηγόρης Ποιμενίδης, ενώ το cast συμπληρώνουν εννέα ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ακούστε την ιστορία του! Στην ίδια σειρά, κυκλοφορούν ακόμα: Ομήρου Οδύσσεια, Σοφία Ζαραμπούκα (διασκευή σε νέα ελληνικά), Ομήρου Ιλιάδα, Σοφία Ζαραμπούκα (διασκευή σε νέα ελληνικά). Κυκλοφορούν στα κεντρικά βιβλιοπωλεία. Περισσότερες πληροφορίες και ηχητικά δείγματα στην ιστοσελίδα: www.PathosPublishing.com


Τιτίνα ΔΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ