Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν θάνατο από βασανιστήρια

Θάνατο μετανάστη από το Πακιστάν που οφείλεται σε βασανιστήρια, καταγγέλλουν συγγενείς και συγκάτοικοι του θύματος. Ο Μοχάμετ Καμράν Ατίφ βρέθηκε νεκρός, την περασμένη Παρασκευή, στο σπίτι όπου έμενε στα προσφυγικά της Νίκαιας, λίγες μέρες μετά από προσαγωγή του στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας με πρωτοβουλία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.

Οπως έχουν καταγγείλει συγγενείς και φίλοι του θύματος, ο 27χρονος Πακιστανός πιάστηκε από αστυνομικούς την Δευτέρα 28/9, ύστερα από καβγά που έγινε στο σπίτι όπου κατοικούσε. Κατηγορήθηκε για απειλή και σωματική βλάβη σε βάρος 15χρονου ομοεθνούς του. Συγγενείς και φίλοι του λένε ότι ο 27χρονος κακοποιήθηκε των ώρα της προσαγωγής, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα. Συγκάτοικοί του καταγγέλλουν πως το θύμα τούς είπε ότι τον χτυπούσαν σε ολόκληρο το σώμα, ότι τον έδεσαν με σχοινί και πως χρησιμοποίησαν και ηλεκτρικό ρεύμα. Ο μετανάστης έμεινε στο σπίτι του τις επόμενες μέρες κι έπαιρνε φάρμακα επειδή πονούσε, δεν πήγε στη δουλειά του, ενώ φοβήθηκε να επισκεφτεί νοσοκομείο διότι είχε λήξει η άδεια παραμονής του. Τελικά, πέθανε ύστερα από λίγες μέρες.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, ο θάνατός του 27χρονου οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια, ενώ ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι το πρώτο κατηγορητήριο σε βάρος του θύματος, μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ανηλίκου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Ο 27χρονος απολογήθηκε στις 01/10 και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Χτες, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη νεκροτομή ενώ η σύνταξη της έκθεσης του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε για τη νέα νεκροτομή θα είναι έτοιμη αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ