Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Απεργούν ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις

Νέες κινητοποιήσεις από αύριο, με απόφαση της ΓΣ του κλαδικού σωματείου

Σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους κόντρα στις νέες εργοδοτικές προκλήσεις, προχωρούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ με τη στήριξη του ταξικού σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων.

Σε πρόσφατη ΓΣ του σωματείου αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν κυλιόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινώντας από αύριο 14 Οκτώβρη έως και 16 Οκτωβρίου. Οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα με στάσεις εργασίας και αιχμή διεκδίκησης την άμεση ανάκληση των απολύσεων δύο πρωτοπόρων εργατών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του εργοστασίου, η καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών που οφείλει σε εργαζόμενους (Αύγουστο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη). Διεκδικείται επίσης η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καμία παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σημαντική παρακαταθήκη στο νέο αγώνα που ξεκινούν οι εργαζόμενοι αποτελεί ο επίμονος, ενωμένος και πολύμορφος αγώνας που έδωσαν για δύο περίπου μήνες το καλοκαίρι μέσα και έξω από τις πύλες της επιχείρησης συσπειρωμένοι στο σωματείο και με την ολόπλευρη στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, εξασφαλίζοντας την ανάκληση 26 απολύσεων και την καταβολή δεδουλευμένων που τους χρωστούσε η εργοδοσία.

Η αγωνιστική στάση και δράση των εργατών κόντρα στις εκβιαστικές, τρομοκρατικές και διασπαστικές πρακτικές της διοίκησης έχει προβληματίσει την εργοδοσία. Η οποία αιτιολογώντας τις νέες απολύσεις έκανε λόγο (σε τριμερή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας) για ανάρμοστη συμπεριφορά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ