Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις κατά των διοδίων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και κινητοποιήσεις κατά των χαρατσιών των διοδίων, που αναγκάζεται πλέον να πληρώνει ο εργαζόμενος ακόμη και για διαδρομές από και προς τη δουλειά και το σπίτι, και για τα οποία ευθύνεται η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των εθνικών οδικών αξόνων που προώθησαν από κοινού και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Την Κυριακή το πρωί οι κάτοικοι των Αφιδνών, του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, του Καλάμου, του Βαρνάβα και του Ωρωπού, ύστερα από συγκέντρωση και πορεία, πραγματοποίησαν κατάληψη του σταθμού των Αφιδνών, με αίτημα να μην πληρώνουν διόδια. Οση ώρα διάρκεσε η κατάληψη οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι των 1,85 ευρώ.

Σημειώνουμε ότι οι ιδιωτικοί όμιλοι εκμεταλλευόμενοι τις συμβάσεις παραχώρησης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν ενάμιση χρόνο επέβαλαν αυξήσεις στην τιμή των διοδίων από 35% έως και 180%, ενώ φέτος, με πρόσχημα τη χιλιομετροχρέωση, επιβλήθηκαν νέες αυξήσεις από 52,70% έως 73,70% στη διαδρομή Αθηνών - Λαμίας. Μάλιστα, οι κάτοικοι των Αφιδνών και των γύρω περιοχών ενώ πλήρωναν μόνο για την έξοδο 2,75 ευρώ, τώρα πληρώνουν 1,85 ευρώ για την έξοδο και 1,85 ευρώ για την είσοδο, δηλαδή 3,70 ευρώ συνολικά.

Τις διαμαρτυρίες συνεχίζουν και οι κάτοικοι της Τραγάνας, που είναι αναγκασμένοι πλέον να πληρώνουν διόδια 1,75 ευρώ για να πάνε και να 'ρθουν στη δουλειά τους ή το χωράφι τους ακόμη και από τον παράδρομο της Εθνικής!

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης άφησε ανοιχτό το θέμα επιβολής διοδίων και στην Εγνατία Οδό υποστηρίζοντας ότι «τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια η Εγνατία Οδός κατασκευάζεται με δάνεια που ξεπερνούν το 1 δισ. της εταιρείας Εγνατία Α.Ε. Ο κρυφός αυτός δανεισμός έγινε με υποθήκη τα μελλοντικά διόδια της Εγνατίας και δεν έχει εγγραφεί στο δημόσιο χρέος και στο έλλειμμα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ