Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η «Αυγή» τη λαθροχειρία

Παίρνοντας μάλιστα σαφή θέση υπέρ των διαφόρων συνειδητά κάλπικων «ρεπορτάζ», η «Αυγή» σημειώνει: «Επί της ουσίας των όσων λέγονται και γράφονται στον Τύπο, για τις εξελίξεις στο κόμμα μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο "Ρ", όπως και η ηγεσία του ΚΚΕ, δεν κάνει καμία αναφορά, εμμένοντας, όπως γίνεται φανερό, στα σενάρια συνωμοσιολογίας και αντιΚΚΕ προπαγάνδας». Εδώ κάνει συνειδητή λαθροχειρία και ας την ονομάζει η ίδια όπως θέλει, ρεπορτάζ, εκτίμηση, αναπόδεικτη όμως και χωρίς στοιχεία.

Ετσι, κατά την «Αυγή», η διάψευση δημοσιεύματος δεν είναι απάντηση (προφανώς γιατί δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά μόνο η συμβολή στη διαμόρφωση αντιΚΚΕ κλίματος), όπως ούτε η απάντηση μέσα από ρεπορτάζ και άρθρα του «Ρ» ότι τα δημοσιεύματα είναι κατασκευασμένα, άρα ψεύτικα. Το ξέρει αλλά είναι της ίδιας συνομοταξίας, πολιτικής και δημοσιογραφικής και δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει. Ξέρει ότι όλ' αυτά εντάσσονται σε άλλους σκοπούς αλλά φαίνεται ότι είναι ταγμένη μ' αυτούς...

Οπως μπερδεύει τον τίτλο με τη στήλη (αναφέρεται σε στήλη «Αλήθειες και ψέματα» στον «Ρ», ενώ αυτός ήταν εκείνη τη μέρα ο τίτλος στη στήλη «Διά του Τύπου»), έτσι μάλλον μπερδεύει και το ρεπορτάζ με το κατασκεύασμα για να δικαιολογήσει και τη δική της στάση, που αναπαράγει ψεύδη που «λέγονται» για να διαμορφώσει το κλίμα που τη βολεύει απέναντι στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ