Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ;

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: «Το κλίμα της ευφορίας δεν πρέπει να μας κάνει να μη βλέπουμε μια σειρά ζητημάτων που μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα. Το πρώτο από αυτά απασχόλησε ήδη το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόκειται για το ζήτημα της διαχείρισης των εμπορευμάτων στο λιμάνι του Πειραιά. Στο στόχαστρο βρέθηκε η κ. Λούκα Κατσέλη για τους χειρισμούς της σε σχέση με τους απεργούς, αλλά βέβαια τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Οπως συμβαίνει και με τον ΟΤΕ αλλά και με την Ολυμπιακή, η θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και της ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης με τους Κινέζους παραμένει ασαφής και δημιουργεί δικαιολογημένη σύγχυση. Είναι ανάγκη να διευκρινιστεί άμεσα, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος και πριν οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: «Θέλει ιδιαίτερη προσοχή η όποια διαπραγμάτευση με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά. Οσο και "αποικιοκρατικές" να θεωρούνται οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή έχουν μπει υπογραφές. Και οι Κινέζοι δεν παίζουν. Θεωρούν ότι υπάρχει φυσική συνέχεια του κράτους, άρα μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΝΑ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΟΛΟΙ: «Σε εποχή σοβαρής οικονομικής κρίσης, σαν κι αυτήν που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα κυβερνητικά στελέχη να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος στα θέματα που αφορούν την οικονομία. Δεν είναι δυνατόν ένα κυβερνητικό στέλεχος να εξαγγέλλει μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ οι υπόλοιποι γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Επίσης, προκαλεί ζημία η διγλωσσία σε καίρια θέματα, όπως αυτό του λιμανιού του Πειραιά. Οταν μία κυβέρνηση χειρίζεται μια κρίση πρέπει να είναι προφανές σε όλους, εντός και εκτός κυβέρνησης, ποιος ή ποιοι είναι εντεταλμένοι να ομιλούν, να εξαγγέλλουν και, εν τέλει, να αποφασίζουν. Αλλιώς θα επαναληφθούν τα αδιέξοδα φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ