Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Το αίτημα του ΚΚΕ για γενικευμένη κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, στο πλαίσιο του διαχωρισμού κράτους - Εκκλησίας, επανέλαβε με δήλωση στα πρακτικά η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Από τη χτεσινή ορκωμοσία της Βουλής
Από τη χτεσινή ορκωμοσία της Βουλής
Με το καθιερωμένο θρησκευτικό τελετουργικό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο έγινε, χτες, η ορκωμοσία των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές. Οι βουλευτές του ΚΚΕ - όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια - δεν ακολούθησαν τον θρησκευτικού τύπου όρκο και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατέθεσε στο προεδρείο δήλωση που καταχωρίστηκε στα πρακτικά, με την οποία αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας και υπέρ της πλήρους κατοχύρωσης του δικαιώματος της ανεξιθρησκίας. Στα πλαίσια αυτά έχει προτείνει και την κατάργηση του θρησκευτικού τύπου του όρκου, όπου και αν αυτός προβλέπεται, μεταξύ άλλων και για την ορκωμοσία των βουλευτών. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη συνολική αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου».

Από το θρησκευτικό τελετουργικό απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μπήκαν στην αίθουσα όταν αυτό ολοκληρώθηκε. Σήμερα η Βουλή στην πρωινή της συνεδρίαση θα εκλέξει τον νέο πρόεδρό της, θέση που αναμένεται να καταλάβει ο Φ. Πετσάλνικος, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Στην απογευματινή συνεδρίαση θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι του Σώματος. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το ΚΚΕ προτείνει για τη θέση που του αναλογεί την Β. Νικολαΐδου, ο ΛΑ.Ο.Σ. τον Β. Αποστολάτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θ. Λεβέντη ενώ από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα προτείνει τον Β. Πολύδωρα.

Αύριο στις 6 το απόγευμα αρχίζει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης με την ανάγνωση των δηλώσεων από τον Γ. Παπανδρέου. Στη συνέχεια η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα επαναληφθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Η τριήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ