Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ντροπή για ... λογαριασμό σας

Χοντραίνει το παιχνίδι της εκμετάλλευσης της λαϊκής ανέχειας από τους μεγαλοκαναλάρχες, οι οποίοι μπροστά στο κέρδος δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οικογένειες που το «ταμείο τους είναι ...μείον» ως αντικείμενα αγοραπωλησίας και να μετατρέψουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε εμπορεύσιμο είδος.

Ετσι, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, αυτή την φορά μετά την εξεύρεση μοντέλων, ταλέντων, ηθοποιών, τραγουδιστών και νυφών για μόνους αγρότες, έψαξαν και βρήκαν οικογένειες για να βάλουν σε τάξη την ...αταξία των οικονομικών τους. Τον ρόλο του οικονομικού ...συμβούλου στα χρεωμένα νοικοκυριά ανέλαβε ο ΑLPHA με την εκπομπή του «Για λογαριασμό σας», με τον Ν. Σαμοΐλη.

Το εν λόγω αισχρό ριάλιτι πρόγραμμα, βρίσκει νοικοκυριά με διαρκώς αυξανόμενα χρέη, ανεξόφλητους λογαριασμούς, υπέρογκα έξοδα σε αγορές, δάνεια και υποθήκες. Ετσι και προχτές το βράδυ στην πρώτη εκπομπή, μπροστά στο αδηφάγο μάτι της κάμερας, οι γονείς πέντε παιδιών ξετύλιξαν το κουβάρι της προσωπικής ζωής τους καθώς και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής σε ρόλο «συμβούλου» με αυστηρό ύφος, αφού εξετάζει όλα τα χρέη και τα έσοδα της οικογένειας, απευθύνει ερωτήσεις προς τον σύζυγο, του στιλ: «έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει; Υπάρχει χρέος, ένα ποσό απίστευτα μεγάλο για τα δεδομένα της οικογένειας». Και αφού τα ποσά που χρωστά η οικογένεια αναρτήθηκαν σε πίνακα, ρωτά: «πραγματικά είχατε συνειδητοποιήσει ότι αυτά είναι τα ποσά;». Και όταν η κάμερα ζούμαρε στα συνοφρυωμένα πρόσωπα των δύο γονιών, με ύφος περισπούδαστο τους είπε: «σήμερα κοιτάξατε το πρόβλημα κατάματα».

Και αυτή τη φορά η τηλεοπτική ξεφτίλα δεν έχει όριο. Οι μεγαλοκαναλάρχες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική εξαχρείωση νοικοκυριών, στην οποία έχουν οδηγηθεί από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών - κάτι που κρύβουν επιμελώς να αναφέρουν - αξιοποιούν την οικονομική κρίση του συστήματος, το φόβητρο της απόλυσης, την εργασιακή ανασφάλεια, τους χαμηλούς μισθούς, για να βγάλουν οι ίδιοι ακόμη περισσότερα κέρδη.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταρρακώνεται. Η ίδια η υπόσταση του εργαζόμενου υποβαθμίζεται. Η ανέχεια και τα οικονομικά προβλήματα της εργατικής τάξης γίνονται θέαμα. Ολα πουλιούνται. Ολα αγοράζονται. Ντροπή για ...λογαριασμό σας!


Α. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ