Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Ζητά να ξεκαθαρίσει ο χάρτης της εκκλησιαστικής περιουσίας

Να διευκρινιστεί το καθεστώς με τα διεκδικούμενα εκκλησιαστικά ακίνητα και να ξεκαθαριστεί ο χάρτης της περιουσίας, ζήτησε, επί της ουσίας χτες, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, σε συζήτηση με θέμα την εκκλησιαστική περιουσία.

Σε όλα αυτά, κατά τον αρχιεπίσκοπο, είναι απαραίτητη η συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας, που θα οδηγήσει σε αξιοποίηση της περιουσίας προς όφελος ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα, με την ίδρυση ταμείου εκκλησιαστικής πρόνοιας. Να υπενθυμίσουμε, ότι σε συνάντηση με τον πρώην υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, το καλοκαίρι, ο αρχιεπίσκοπος, είχε θέσει το θέμα της αποδέσμευσης των εκκλησιαστικών ακινήτων με Προεδρικά Διατάγματα.

Επιπρόσθετα ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε, ότι η Πολιτεία σύμφωνα με ευρωπαϊκούς νόμους, δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει σε ζητήματα εκκλησιαστικής περιουσίας. Τέλος, «υπενθύμισε» δύο υποχρεωτικές συμβάσεις της Πολιτείας έναντι της Εκκλησίας, την μισθοδοσία του κλήρου και τη λειτουργία των Εκκλησιαστικών Σχολών, ως την «ελάχιστη ανταπόδοση για τις αυθαίρετες απαλλοτριώσεις, ή αναίρεσης συμφωνημένων αποφάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ