Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων

Την κάθετη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας και απαιτεί η διαχείρισή τους να γίνεται «κατευθείαν από την πηγή τους και με αρμόδιους γι' αυτό αποκλειστικά τις υπηρεσίες των Δήμων και όχι από ιδιώτες και δημοτικές επιχειρήσεις ΑΕ ώστε να εξασφαλιστεί σταθερή, πλήρης και μόνιμη εργασία σε δημότες, μικρότερο κόστος και αυξημένη ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών».

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σύλλογος, η αρχή έγινε με τη σύσταση διαδημοτικής, διαχείρισης απορριμμάτων των δήμων της πρώην Επαρχίας Θηβών, της ΔΕΠΟΔΑΘ. «Σκοπός της επιχείρησης, συνεχίζει, ήταν η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, με την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ και την μέθοδο της ανακύκλωσης. Η ΔΕΠΟΔΑΘ έγινε πλέον Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και σκοπό έχει την ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών (αποκομιδή και διαχείριση), έχοντας την συμβολή των αρχόντων των τοπικών κοινωνιών. Εκαναν ήδη την αρχή με ενοικιαζόμενα απορριμματοφόρα με οδηγό από ιδιώτη, στη συνέχεια με πλήρες πλήρωμα, θέτοντας σε ανενεργή κατάσταση τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργησή τους».

Αυτής της εξέλιξης, αναφέρει επίσης ο σύλλογος, έπεται η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ η οποία στη θέση Σέλτσι Θηβών προτίθεται να κατασκευάσει εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων. «Οι αρμόδιες αρχές, σημειώνει χαρακτηριστικά, με τη συνήθη τακτική τους αποσιώπησαν το γεγονός αυτό, έως ότου έγινε η αποκάλυψη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο σύλλογος δηλώνει: «η αποκομιδή και διαχείριση πρέπει να γίνεται από δημόσιους φορείς και όχι από ανώνυμες εταιρείες που πρέπει να κλείσουν τους ισολογισμούς τους με κέρδος, στο όνομα του οποίου δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, το κόστος που θα επιβαρυνθούν οι πολίτες, ούτε καν για τους ενδεχόμενους κινδύνους της υγείας όλων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ