Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ: Τις κυλιόμενες απεργίες συνεχίζουν σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι στον «Καριπίδη ΑΒΕΕ» απαιτώντας την άμεση ανάκληση των δύο τρομοκρατικών απολύσεων. Οι εργάτες περιφρουρούν τον αγώνα τους ανά βάρδιες, έχοντας την ολόπλευρη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και τη συμπαράσταση εργατών και συνδικάτων από άλλους κλάδους, κόντρα στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει και να τους διασπάσει. Στην παλαιά αποθήκη του εργοστασίου όπου διαμένουν Ινδοί εργάτες η εργοδοσία δεν έχει πληρώσει το ρεύμα.

«WIND»: Απήργησαν χτες οι εργαζόμενοι στη «WIND» υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στην εργασία και διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς. Αντιδρούν στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που προχωρά σε συνεχείς μειώσεις προσωπικού με απολύσεις ή οδηγώντας εργαζόμενους σε παραίτηση. Ενώ στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης προτείνει μηδενικές αυξήσεις. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε και χτες το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Νομού Αττικής που καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με όλο τον κλάδο και ταξική κατεύθυνση.

«ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»: Την Κυριακή 18 Οκτώβρη αρχίζουν οι αρχαιρεσίες (στα γραφεία του σωματείου, Σωκράτους 51) για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ» και οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 25/10. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν από τη Δευτέρα 19/10 έως και το Σάββατο 24/10 από τις 11 π.μ. έως τις 5 π.μ., ενώ την Κυριακή 18/10 και 25/10 αντίστοιχα από τις 10 π.μ. τις 4 μ.μ.

«ΚΑΝΑΚΗΣ»: Διάβημα διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Μαγνησίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι περίπου 35 εργάτες της εταιρείας «ΚΑΝΑΚΗΣ». Οι εργάτες, που παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες και τους δύο τελευταίους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ζητάνε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ. Επίσης, απαιτούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους και να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Τέλος, ζήτησαν ραντεβού με το υπουργείο Εργασίας.

ΠΙΣ: Τις αποφάσεις του πρώην υπουργού Υγείας με τις οποίες έπαυσε το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ανακάλεσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ