Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού (είχε ακυρωθεί προεκλογικά) για τις 24 επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές, κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Για τις πτήσεις αυτές, ερίζουν η «Olympic Air» του Α. Βγενόπουλου της MIG (στον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε τον όμιλο της «Ολυμπιακής») και η «Aegean» του Θ. Βασιλάκη, καθώς ο ανάδοχος θα εξασφαλίσει για τα επόμενα δύο χρόνια, «ζεστό» κρατικό χρήμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε περίπου δύο μήνες, με προοπτική να έχουν ανακηρυχθεί οι ανάδοχοι ή ο ανάδοχος, έως τις αρχές του ερχόμενου Μάρτη. Δικαίωμα συμμετοχής στο μειοδοτικό διαγωνισμό, έχουν όλοι οι κοινοτικοί αερομεταφορείς βάσει των διατάξεων του κανονισμού 1008/2008, ενώ η ανάθεση της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των 24 επιδοτούμενων γραμμών, θα έχει 2ετή διάρκεια, δηλαδή μέχρι τις 31 Μάρτη του 2012. Μετά τη λήξη της 2ετίας, η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει το καθεστώς των εποδοτήσεων, με πιθανότερη εκδοχή να υπάρξει μείωση των επιδοτούμενων γραμμών.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του 2009, την κρατική επιδότηση θα καρπώνεται η «Olympic Air», καθώς η εκτέλεση των 24 πτήσεων έχει ανατεθεί στις υπό εκκαθάριση «Ολυμπιακές Αερογραμμές», οι οποίες έχουν αναθέσει το έργο αυτό στην εταιρεία του Α. Βγενόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ