Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υπερβολικός «ηλεκτρονικός» ζήλος

Κανείς φυσικά δεν αρνείται τη σημασία της πληροφορικής στην εποχή μας και την οργάνωση και ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που στόχο έχουν τη βελτίωση των συναλλαγών που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ομως, από το σημείο αυτό μέχρι την κατασπατάληση χρήματος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση υπαρκτών λαϊκών αναγκών, υπάρχει μια απόσταση.

Με δεδομένες, λοιπόν, τις αυξημένες ανάγκες που έχουν οι δημότες της Αθήνας σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας (σ.σ. θυμίζουμε μόνον την έλλειψη παιδικών σταθμών που «άφησαν» εκτός προσχολικής αγωγής περίπου 3.000 παιδιά), μαζικού αθλητισμού (σ.σ. υπάρχουν μόνο δύο γήπεδα για 37 ερασιτεχνικά σωματεία), χώρων πρασίνου και αναψυχής, φαντάζει υπερβολικός ο ζήλος του Δήμου σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απευθύνονται σε πολύ μικρό ποσοστό των δημοτών του. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε δυο έργα που ψήφισε το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και προβλέπουν έργα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ!

Το πρώτο έργο αφορά την «Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους δημότες, με έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία, αθλητισμό, λέσχες φιλίας για το Δήμο Αθηναίων», προϋπολογισμού 4.916.306,50 ευρώ, το οποίο θα προταθεί για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Το δεύτερο έργο αφορά την έγκριση όρων και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης «αναβάθμισης και τεχνικής υποστήριξης της διαδικτυακής πύλης του Δήμου με το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών και το σχεδιασμό νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών» μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας Αττικής και ΔΑΕΜ ΑΕ. Η προγραμματική σύμβαση είναι διάρκειας δυο ετών (2009 και 2010) μέχρι του ποσού των 357.343 ευρώ. Για το τρέχον έτος η δαπάνη του δήμου ανέρχεται σε 63.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ