Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «FRANCE TELECOM»
Αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της «ανταγωνιστικότητας»

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ μετά τις αυτοκτονίες δεκάδων εργαζομένων στη «France Telecom»

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για το διαρκές έγκλημα που συντελείται το τελευταίο διάστημα σε βάρος των εργαζομένων στη «France Telecom» («Φρανς Τέλεκομ»), όπου 25 εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στο θάνατο εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας, της εντατικοποίησης της δουλειάς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Φαρνό, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ζητώντας παράλληλα συνάντηση μαζί του.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας συνοδεύτηκε από συνεχείς αλλαγές των θέσεων των εργαζομένων, από μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, από εξαντλητικά ωράρια, από εξαντλητική πίεση για να ολοκληρωθούν γρήγορα οι στόχοι της εταιρείας, που η εργοδοσία έχει θέσει στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. Ακόμη απαγόρευση επί της ουσίας χορήγησης αδειών, κατάργηση των διαλειμμάτων»... Δηλαδή, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, «πρόκειται για συνθήκες μεσαίωνα, συνθήκες γαλέρας. Δεκάδες απολύσεις έγιναν, και η απειλή της απόλυσης είναι ήδη πάνω από τα κεφάλια αρκετών εργαζομένων».

Το ΠΑΜΕ θεωρεί «ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας της "France Telecom". Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Την κρίση να την πληρώσει το κεφάλαιο, που τη δημιούργησε».

Το ΠΑΜΕ εκπροσωπώντας το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα εκφράζει «την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και απαιτεί άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση να σταματήσει η καταπίεση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να καταργηθεί η διαδικασία των προσωπικών στόχων, των μετακινήσεων, των εξαντλητικών ωραρίων. Να εργάζονται οι εργαζόμενοι με ανθρώπινα ωράρια με 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο. Να επανέλθουν και να διαρκούν μεγαλύτερο χρόνο τα διαλείμματα. Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις για να μπορούν οι εργαζόμενοι να καλύψουν τις ανάγκες τους. Να σταματήσουν οι απολύσεις με οποιαδήποτε μορφή και να γυρίσουν πίσω όσοι έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ