Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στεφανίτσης
Στεφανίτσης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Τα αδέρφια του Γιάννης και Πίτσα Στεφανίτση

Τα ανίψια του Γεράσιμος - Φούλη - Κώστας - Λουκάς - Ελενα

* * *

Φωτ.

Στ μνήμη του αγαπημένου μας ΝΤΑΝΗ (Γιάννη) ΚΩΣΤΗΔΑΚΗ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

Οι γονείς του Δημήτρης και Μαρία

Η σύζυγός του Αννα

* * *

Ο Γεράσιμος από την Κεφαλονιά προσφέρει στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 60.000 δρχ. στη μνήμη της αγωνίστριας ΚΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ, καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΟΥ και των γονιών μου ΣΤΕΛΛΑΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ, προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Βασίλης Σεφεριάδης

* * *

ΦΩΤ.

Πέρασαν 7 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγός μου ΑΡΓΥΡΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για την πατριωτική δράση του καταδικάστηκε από Εκτακτο Στρατοδικείο σε ισόβια. Ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια σε φυλακές, εξορίες και από βασανιστήρια στη Μακρόνησο.

Στη μνήμη του αξέχαστου Αργύρη μου προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας, 25.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα της αλήθειας.

Η Λενιώ του

* * *

Φωτ.6

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τάκης) ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (καπετάν Καψοκαλύβας) από το Βλαχιώτι Μολάων ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστής και διοικητής Λόχου της 55ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, υπό τον Θόδωρο Πρεκεζέ. Σκοτώθηκε σε ενέδρα χωροφυλάκων και ΜΑΥδων, κοντά στις Γούβες Μολάων στις 5 Νοέμβρη 1949. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΡΟΥΣΣΟΣ (Τσαλδάρης) από το Πλατανάκι Κυνουρίας, στην κατοχή ήταν ΕΛΑΣίτης και στον εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Υπεύθυνος της επιμελητείας νοτιοανατολικής Λακωνίας. Τραυματίστηκε σε μάχη, πιάστηκε σε ενέδρα από τους παρακρατικούς του Παυλάκου στη θέση «Παλιοπήγαδο» στην περιοχή Αστερίου Μολάων, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στις 20 Σεπτέμβρη 1948. Ο ΜΗΤΣΟΣ Γ. ΖΑΒΑΛΗΣ (Γιαγκούλας) από το Πλατανάκι Κυνουρίας, ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και μαχητής του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε σε μάχη στα Βρέσθενα - Μεγάλη Βρύση Σπάρτης στις 6 Απρίλη 1947. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ - Κονταξής από το Πλατανάκι ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ και μαχητής του ΔΣΕ. Πιάστηκε από τμήμα του αστικού στρατού στο Πλατανάκι, μεταφέρθηκε στην Τρίπολη και εκτελέστηκε στις 13 Μάη 1949, με απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου. Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΤΣΙΔΗΜΑΣ -Ρούσσος (καπετάν Χασομέρης), από το Περιστέρι Μολάων, στην κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και σύνδεσμος με την οργάνωση του ΕΑΜ, κομμουνιστής. Επιτελής της 22ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, σκοτώθηκε σε συμπλοκή με απόσπασμα Χωροφυλάκων στη θέση Τσιρινέικα Ηλείας κοντά στο Μιχόι στις 7 Μάρτη 1949. Ο ΜΗΤΣΟΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, από το Πλατάκι και αυτός, στέλεχος του ΚΚΕ και αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ, στον εμφύλιο, ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ. Πιάστηκε πριν από το Πάσχα του 1949, από τμήμα του Πεζικού του αστικού στρατού, μεταφέρθηκε στο Πλατανάκι, όπου και εκτελέστηκε. Ο ΜΙΜΗΣ Γ.ΖΩΤΑΛΗΣ, από το Βλαχιώτι Μολάων, στέλεχος της ΕΠΟΝ, και ανθυπίατρος της 55ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ. Πιάστηκε αιχμάλωτος τραυματίας στις 8 Ιούνη 1949 στον Πάρνωνα. Μεταφέρθηκε στο Παλιοχώρι Κυνουρίας και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Στη μνήμη των παραπάνω αγωνιστών προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Σούλα Διπλαρίδου, κόρη του Τάκη Γεωργόπουλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ