Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προτάσεις τους οι προτάσεις των εξαγωγέων

Συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησε προχτές ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, προκειμένου να ενημερωθεί από τους φορείς για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως όμως να παρουσιάσει το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη.

Ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που θέλουν να μας πείσουν ότι βγήκε από παρθενογένεση, ο Μ. Μπόλαρης σοκαρίστηκε από το στοιχείο που αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΕΚΘ και λέει πως από τις αρχές του χρόνου 21 εργάτες έχασαν τη ζωή τους, μόνο στο Νομό Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της απουσίας των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Εργατικά «ατυχήματα» που δεν καταγράφονται και δεν ανακοινώνονται επίσημα ως τέτοια, λόγω και της έλλειψης συντονισμού ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ασφαλιστικών ταμείων.

Μιλώντας για την «ανάπτυξη», ο υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν «τα εργαλεία» και έδειξε το ΕΣΠΑ, τον αναπτυξιακό νόμο κλπ. για περιφερειακές πολιτικές στην κατεύθυνση της «πράσινης ανάπτυξης». Ζητήματα που λίγες ώρες αργότερα έθεταν οι εξαγωγείς ως προτεραιότητες για τον ανασχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης, προβάλλοντας ιδιαίτερα την ανάγκη αναμόρφωσης του Επενδυτικού Νόμου με περιφερειακή εξειδίκευση και την προαγωγή της καινοτομίας, της εξαγωγικής δραστηριότητας και της πράσινης οικονομίας και επιχειρηματικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ