Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: «Χθες έγινε γνωστό πως όλοι οι φόροι που επέβαλε η ΝΔ θα ισχύσουν κανονικά. Ναι, είναι εκείνοι οι φόροι που το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει. Πρόκειται, βεβαίως, περί απλής συμπτώσεως» (η Γ. Αντωνοπούλου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»: «Το περιοδικο Εκόνομιστ δημοσιεύει τακτικά έναν μετρητή του παγκόσμιου χρέους. Τέτοιους μετρητές χρησιμοποιούν κάθε τόσο οι κυβερνώντες για να μας πουν ότι ακόμη και τα μωρά μας γεννιούνται χρεωμένα (...) η εξόφληση όλου αυτού του χρήματος που ξοδεύεται για να σωθεί ένα χρεοκοπημένο οικονομικό σύστημα φορτώνεται στους ώμους των εργαζομένων (...) η εμμονή των κυβερνώντων στην αποκατάσταση του ίδιου ακριβώς συστήματος που προκάλεσε την κρίση οδηγεί την παγκόσμια οικονομία κατ' ευθείαν στον τοίχο (...) από τις ίδιες αιτίες δεν μπορεί κανείς να περιμένει παρά το ίδιο αποτέλεσμα. Παρ' εκτός κι αν μια μέρα αποφασίσουμε πως δεν θέλουμε πια να γεννάμε παιδιά που θα είναι χρεωμένα με ξένα χρέη και κηρύξουμε χρεοστάσιο» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

«ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ...» «Στελέχη της CΙΑ, του FΒΙ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχονται με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες για να συμμετάσχουν σε κλειστό συνέδριο με θέμα την... ενδυνάμωση της εθνικής ασφάλειας! (...) ένα από τα θέματα συζήτησης θα είναι και η δυνατότητα εποπτείας από υπηρεσίες ασφαλείας των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Τwitter (...) θα δώσουν το "παρών"» περίπου 40 εκπρόσωποι του Glοbal Future Forum (GFF), το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 σε συνεργασία της CΙΑ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ: «Ενας τομέας όπου τα πρώτα θετικά δείγματα της νέας κυβέρνησης έχουν ήδη γίνει ορατά είναι η δημόσια ασφάλεια (...) είναι θετικό ότι η νέα κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του πολίτη και πως ανέθεσε το πόστο αυτό σε έναν άνθρωπο που δείχνει από την πρώτη ημέρα διάθεση να παράξει απτό έργο» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ