Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο γνωστός ρόλος που «βαράει» η «Αυγή»

«Τι ρόλο βαράει το ΚΚΕ» στην ΕΣΗΕΑ, αναρωτιέται η χτεσινή «Αυγή», ξιφουλκώντας από τη θέση των δυνάμεων που, τάχα, ακολουθούν αγωνιστική γραμμή και καταγγέλλοντας στην ουσία τους κομμουνιστές δημοσιογράφους για κομπρεμί με την παράταξη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, επειδή δε δέχονται να συμμετέχουν σε προεδρείο «αριστερής πλειοψηφίας».

Ελα που η αγωνιστική γραμμή στο χώρο της ΕΣΗΕΑ δεν εμποδίζεται από την έλλειψη προεδρείου, αλλά από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, από τον αρνητικό για τα συμφέροντα των εργαζομένων συσχετισμό. Οποιο προεδρείο και να προκύψει, αυτόν το συσχετισμό θα εκφράζει. Παρά τις κραυγές ανησυχίας της «Αυγής» και της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για μια συνδικαλιστικής μορφής «ακυβερνησία» στην ΕΣΗΕΑ, το «ακέφαλο» ΔΣ που εκλέχτηκε από τις τελευταίες εκλογές έχει ήδη πάρει αποφάσεις για ζητήματα του κλάδου. Γιατί, βέβαια, τις αποφάσεις τις παίρνει το ΔΣ, όχι το προεδρείο. Το ζήτημα είναι ότι και οι αποφάσεις αυτές ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τις αποφάσεις που έπαιρνε η «"συγκυβέρνηση" Σόμπολου - Τσαλαπάτη», δηλαδή αποφυγή ενοχλητικών πλαισίων με ταξικές και πολιτικές αναφορές, αποφυγή της συνεργασίας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με άλλους κλάδους του χώρου των ΜΜΕ, άντε στην ανάγκη και καμιά απεργία - «μπαταριά στον αέρα», για τα μάτια του κόσμου. Τέτοιες αποφάσεις, όπως, π.χ., σχετικά με την πρόθεση της εργοδοσίας της «ΕΞΠΡΕΣ» για εκ περιτροπής εργασία, τις ψήφισε και η «Συσπείρωση», που υποστηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα από τη μια πλευρά και ένας από την άλλη (ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» στο ΔΣ). Αυτή είναι η «δημοκρατική και αριστερή αντιπολίτευση», για την οποία μιλάει η «Αυγή».

Η παράταξη που συσπειρώνει τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές δημοσιογράφους, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», δεν μπορεί να συμμετέχει σε προεδρείο που θα υλοποιεί τις αποφάσεις του αρνητικού συσχετισμού στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Οποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για αγωνιστικό προσανατολισμό των δημοσιογράφων κόντρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν μπορούν να το δείξουν με τη στάση τους στο ΔΣ. Αν πάλι επιθυμούν νέες εκλογές για να δοθεί λύση στο «αδιέξοδο», ας προχωρήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ