Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ενάντια στο λαό με όχημα την καταστολή

Αβαντάρει την κυβέρνηση στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος, χαρακτηρίζοντας «φοβική» την αστυνομία

Το δόγμα «ησυχία, τάξη και ασφάλεια» και τις αντιλαϊκές και αντεργατικές θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ., πρόβαλλε χτες ο Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, στο πλαίσιο της οποίας επέκρινε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη γιατί υπέκυψε στις πιέσεις των «παιδιών των Εξαρχείων». Ο πρόεδρος του ΛΑΟ.Σ., αφού δικαιολόγησε πλήρως το κρούσμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που σημειώθηκε στα Εξάρχεια, κάλεσε την αστυνομία να πάψει να είναι «φοβική»...

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε ακόμα απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, αφού όπως είπε «σήμερα η Ελλάδα έχει περισσότερους υπαλλήλους απ' οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης σε αναλογία πληθυσμού. Πρέπει να δούμε τα πράγματα ορθολογιστικά με μία πρόταση: Διάλογος μεταξύ εκπροσώπων των κομμάτων ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή» (...) «Το δημόσιο δεν τους αντέχει όλους»! Και σαν χρυσή τομή υπέδειξε: «Γρήγορη ανάπτυξη παραγωγής και απορρόφηση στον ιδιωτικό τομέα».

Δεν παρέλειψε να κηρύξει την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, να συστήσει άκριτη αποδοχή των ευρωενωσιακών επιταγών, προσφέροντας ταυτόχρονα και άλλοθι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Δεν είμαστε αυτόνομοι, δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος, είμαστε μια επαρχία και αποφασίζουν οι Βρυξέλλες». Στο ίδιο πλαίσιο, της προσπάθειας να καλλιεργηθεί στο λαό λογική μειωμένων απαιτήσεων και να επιβληθεί «σιωπητήριο» στους διεκδικητικούς αγώνες, ο Γ. Καρατζαφέρης συμπλήρωσε: «Οσο μπορούμε να δίνουμε χρήματα, που δεν προέρχονται από δανεισμό, είναι καλό. Εάν πρόκειται να δανειστούμε για να τα δώσουμε, τότε μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο. Ο μεγαλύτερος βρόγχος είναι αυτός, να το ξεκαθαρίσουμε».

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του Γ. Καρατζαφέρη ήταν και η χτεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτη, που ζήτησε απ' τον Μ. Χρυσοχοΐδη «την απάλειψη των γκέτο και των αβάτων. Οσο, όμως, ενθαρρύνει τους γνωστούς άγνωστους να φέρουν κουκούλες και να δρουν ανεξέλεγκτα, όσο φοβάται η Κυβέρνηση να άρει το άβατο (όπως γίνεται σ΄ όλες τις χώρες του κόσμου), τόσο ο στόχος για ευνομία και ευταξία θα απομακρύνεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ